افزایش بهره‌وری با احداث شبکه های آبیاری مدرن برای سد نهب

ریال نیوز : مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین گفت: احداث شبکه های آبیاری مدرن برای سد نهب سبب بالا رفتن راندمان و بهره وری تولید محصولات کشاورزی در منطقه می شود.

به گزارش ریال نیوز به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان در جلسه ای با حضور مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و جمعی از معاونین و مدیران نحوه اجرا و بهره برداری از کانال های آبیاری سد مخزنی نهب مورد بررسی قرار گرفت.

یداله ملکی مدیرعامل این شرکت با اشاره به اهداف ساخت سد نهب اظهار داشت: این سد تامین کننده بخشی از آب مورد نیاز 36800 هکتار از اراضی کشاورزی منطقه می باشد، همچنین تامین نیاز آبی صنایع، تغذیه مصنوعی آبخوان دشت قزوین و جلوگیری ازسیلاب های فصلی رودخانه خررود از دیگر اهداف ساخت این سد است.

ملکی در ادامه به اهمیت و لزوم احداث شبکه مدرن آبیاری سد نهب اشاره کرد و بیان داشت: کاهش میزان برداشت از منابع آب زیرزمینی، بالا رفتن راندمان و بهره وری تولید محصولات کشاورزی در منطقه و همچنین افزایش درآمد سالانه کشاورزان از جمله مزایای ساخت شبکه و کانال آبیاری سد نهب است .

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین در بخشی دیگر از صحبتهای خود تصریح کرد: مسائل اقتصادی، هزینه ساخت، چالش های اجتماعی منطقه، تغذیه سفره های آب زیرزمینی در کنار توزیع زمانی تخصیص آب از جمله دلایل انتخاب کانال جهت انتقال آب سد نهب بجای لوله بوده است.

ملکی در خصوص مشخصات فنی کانال آبیاری سد نهب نیز بیان داشت: طول کانال اصلی 25.3 کیلومتر و ظرفیت آن نیز 7.2 مترمکعب در ثانیه می باشد، همچنین برای اجرای این پروژه کلیه مطالعات مورد نیاز قبل از شروع عملیات اجرایی انجام شده اما با توجه به تغییر و تحولات صورت گرفته در منطقه نیاز است تا مطالعات اجتماعی طرح مجدداً بازنگری و بروزرسانی شود.

رضا افلاطونی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در این جلسه پیشنهاد داد: با توجه به موضوعات مشترکی که بین سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای استان وجود دارد بهتر است کمیته مشترک آب و کشاورزی تشکیل و جلسات آن نیز بطور مستمر با هدف بررسی موضوعات مشترک جهت رسیدن به یک اتفاق نظر تشکیل گردد.

وی افزود: اولین دستور کار این جلسه نیز می تواند تهیه نظام بهره برداری از کانال آبیاری سد نهب باشد البته برای تنظیم این نظام نامه باید حق آب بران فعلی رودخانه شناسایی و میزان حقابه های آنها بطور کامل در نظام نامه دیده شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی در پایان با اشاره به اهمیت ساخت گلخانه نودهک گفت: چه از نظر میزان تولید و چه از نظر میزان مصرف آب یک هکتار کشت گلخانه ای معادل شش هکتار کشت در فضای باز است، لذا باید تلاش کنیم تا کشت های فضای باز را به کشت گلخانه ای تبدیل نماییم و این کار در کنار اطلاع رسانی و ایجاد آگاهی های عمومی نیازمند همکاری جدی دستگاه های ذی ربط جهت ارائه تسهیلات و کمک به کشاورزان برای احداث گلخانه می باشد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + شانزده =

دکمه بازگشت به بالا