اقدامات دفتر امور شهری استانداری قزوین تشریح شد

ریال نیوز : مدیر کل دفتر امور شهری استانداری قزوین اقدامات یکساله این دفتر در خصوص ماهیت شهرداری ها را تشریح کرد.

به گزارش ریال نیوز ، اسماعیلی اظهار داشت: در حوزه شهری، شهرداری ها به عنوان بزرگترین نهاد عمومی غیردولتی کشور به حساب می آیند و خدمات گسترده ای را به مردم ارائه می دهند و بر همین اساس شهرداری ها نماد حضور و مشارکت مردم در اداره امور محلی محسوب می شوند.

وی در ادامه با اشاره به خدمات شهرداری ها  و اهداف مجموعه دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گفت: شهرداری ها قالبا با فعالیت در حوزه های مختلفی اعم از طرح های توسعه و عمران،  تفصیلی، طرح های هادی،  معماری شهرسازی و سیما و منظر شهری، محیط زیست و پسماند، حمل و نقل و ترافیک، عمران وآبادانی شهری،امور اجتماعی فرهنگی ،ایمنی و مدیریت بحران، مدیریت نیروی انسانی و غیره در حال ارائه خدمات به شهروندان هستند و در حوزه مدیریت شهری تلاش می کنیم تا با ارتقاء سطح کیفی خدمات رسانی گامهای موثری برای افزایش نشاط اجتماعی و امید بخشی در زندگی عموم مردم برداشته شود.

اسماعیلی با ارائه آمار و اطلاعاتی در حوزه جمعیتی اضافه کرد: به طور کلی درسطح دنیا نسبت جمعیت شهری به روستایی ۵۵ به ۴۵ درصد می باشد که در سطح کشور این عدد ۷۵ به ۲۵  و در استان قزوین ۷۷ به ۲۳ درصد است که رسالت مدیریت شهری را سنگین می کند و باید با توجه به این نرخ، راهبردهای های خاصی را در قالب مدیریت واحد شهری، درآمد های پایدار، افزایش مشارکت مردم در تصمیم گیری، هوشمندسازی، محله محوری و غیره ارائه کرد تا این امر منجر به ارتقاء سطح کیفی زندگی و افزایش رضایت مندی با توجه به میزان جمعیت در سطح استان شود.

مدیرکل دفتر امور شهری استانداری در خصوص اقدامات صورت گرفته در دفتر شهری استانداری گفت: اولین اقدام در مدیریت شهری در سال جاری برگزاری جلسات مستمر در حوزه شهرستان‌ها با حضورفرمانداران، شهرداری ها و شوراهای اسلامی شهر در استان بوده است که با برقراری این جلسات مشکلات شهرداری ها بررسی و احصا و بعد از اولویت بندی موضوعات با نگاه تحولی و با کمک نظام سلسله مراتبی رفع مشکلات مطروحه در دستور کار قرار گرفت.

اسماعیلی با اشاره به مهم ترین مشکلات شهرداری ها ادامه داد: یکی از مهم ترین مشکلات و چالش هایی که در حال حاضر شهرداری های استان با آن مواجه هستند را می توان عدم شفاف سازی فرآیند های ارائه خدمات معرفی کرد.

وی در ادامه ارائه خدمات الکترونیک به صورت برون سپاری را نقطه قوت شهرداری ها دانست و افزود: امروزه  قرارگیری در مسیر ارائه خدمات الکترونیک و شهرهوشمند  را می توان یکی از نکات قوت شهرداری ها دانست که در این روند  شهرداری قزوین ، تاکستان و اقبالیه  به صورت برون سپاری برخی خدمات حرکت می کنند و لازم است این روند در سایر شهرداری های استان در قالب ارائه خدمات الکترونیک و شهر هوشمند عملیاتی شود.

مدیرکل شهری و شوراهای استانداری گفت: به همین سبب در حال ایجاد زیرساخت این امر مهم در شهرداری های استان هستیم که تاکنون اقداماتی همچون مکاتبات و اخذ مجوز انجام صورت گرفته است. 

وی در خصوص لزوم ایجاد درآمدهای پایدار اظهار داشت: با توجه به شرایط فعلی و مخارج مورد نیاز برای اجرای پروژه های اولویت دار لازم است شهرداری از درآمدهای پایدار برخوردار باشند لذا این قانون مصوب و ابلاغ شده که خوشبختانه در استان قزوین اقدامات خوبی در  این زمینه صورت گرفته است و از این اقدامات می توان به اجرای  ۲ همایش با دعوت از اساتید ملی  و با حضور شهرداران اشاره کرد  که در این جلسات اطلاعات  لازم برای قرارگیری در مسیر درآمد پایدار به شهرداران ارائه شد.

اسماعیلی در ادامه به اقدامات لازم برای توانمند سازی نیروی انسانی اشاره کرد و افزود: در بحث توانمند سازی نیروی انسانی شهرداری ها که امروز یکی از چالش های این ارگان به حساب می آید برنامه های آموزشی برای کارکنان شهرداری ها تدارک دیده شده که این موضوع شهرداری ها را به سمت ارتقای سطح کیفی سرمایه های انسانی سوق می دهد.

وی در خصوص دیگر اقدامات صورت گرفته در زمینه ارتقای کیفیت نیروی انسانی شهرداری ها ادامه داد: موازی با فعالیت های صورت گرفته در زمینه آموزش نیروی های انسانی آموزش و توانمند سازی، برنامه های مناسبی پیش بینی شده و دستورالعمل هایی در حوزه های مختلف به شهرداری ها ابلاغ شده که از ابلاغیه های مذکور می توان ساماندهی ورودی شهرها، انتظام بخشی در حوزه پرداخت ها و لزوم اقدام در راستای بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد.

اسماعیلی اظهار داشت: البته در شهرداری های استان با چالش کمی نیروی انسانی هم مواجه هستیم و برخی از شهرداری ها با تورم و برخی دیگر با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند که برای این موضوع هم تدابیری اتخاذ شده است.

مدیرکل دفتر شهری استانداری در خصوص ارزیابی شهرداری ها گفت: در حوزه بازرسی و ارزیابی شهرداری های استان با استقرار یک تیم به صورت مستمر هر هفته از یکی از شهرداری های استان بازدید میدانی بعمل می آید.

اسماعیلی افزود: برای بهره برداری از ظرفیت علمی و فکری استان یک هیات اندیشه ورز در کنار مدیریت شهری در حال همفکری برای پیشبرد اهداف در حال فعالیت هستند که چالش های شهرداری های استان با ظرفیت مشاوره ای این گروه مورد بررسی قرار می گیرد .

وی در پایان اشاره کرد : از دیگر اقدامات دفتر امور شهری استانداری می توان هماهنگی با نیروهای جهادی در ایام نوروز برای پیشبرد ارائه خدمات ، استفاده از تیمی مجرب و کارشناسی در جلسات کمسیون ماده ۱۰۰ ، تبیین جایگاه خدمات در حوزه شهرداری ها با استفاده از ظرفیت صدا و سیما و اقدامات لازم برای مقابله با حیوانات ناقل و پیگیری تحقق شعار سال در حوزه مدیریت شهری  نام برد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + سیزده =

دکمه بازگشت به بالا