عرضه خودرو در بورس منتفی می شود؟

به گزارش ریال نیوز، با اصلاح ماده ۴ طرح تحول صنعت و بازار خودرو که با حضور نماینده این شورا اصلاح شده، مقرر شد خودروهای تولید شده داخلی در بورس عرضه شوند. بر این اساس به‌نظر می‌رسد مخالفت با حضور دوباره شورای رقابت در فرایند قیمت‌گذاری در حال به نتیجه رسیدن است. بنابراین عرضه هر محصولی در بورس کالا باید با قیمت پایه انجام شود که در این زمینه نمایندگان مجلس، سازمان حمایت را جایگزین شورای رقابت کرده‌اند.

مجلسی ها معتقدند این تصمیم علاوه بر شفاف سازی قیمت ها کاهش زیان خودروسازان را به همراه خواهد داشت و با ممانعت از قیمت‌سازی در بازار، خودرو را از یک کالای سرمایه‌ای به یک کالای مصرفی تبدیل می‌کند تا مصرف‌کننده واقعی به راحتی به خودرو دسترسی پیدا کند در این شرایط بساط دلالی از بازار خودرو برچیده خواهد شد.

پیش از این‌نیز سیاوش وکیلی، مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس اعلام کرده بود که جدیدترین خبر‌ها برای حمایت از بازار سرمایه و صنعت خودروسازی حاکی از آن است که در جلسه‌ کارگروه رفع موانع و جهش تولید که با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار می شود، لغو قیمت گذاری دستوری خودرو به صورت رسمی اعلام‌خواهد شد و با موافقت معاون اول رئیس جمهور از این به بعد رئیس سازمان بورس، عضو تصمیم‌گیر و اثرگذار در جلسات این کارگروه خواهد بود که بدون شک این موضوع، زمزمه های تعیین قیمت خودرو در بورس را پررنگ تر می کند.

حجت الله فیروزی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تایید جزییات طرح ساماندهی خودرو در این کمیسیون می گوید: با صدور باقی مانده جزییات در کمیسیون صنایع و معادن به زودی این طرح وارد صحن علنی مجلس خواهد شد چرا که پیش از این کلیات این طرح در صحن علنی به تصویب رسیده بود.

وی می افزاید: کلیات طرح نیز در کمیسیون به تصویب رسیده و پس از بررسی جزییات در کمیسیون، وارد صحن خواهد شد.

فیروزی در پاسخ به ایرادات وارده به این طرح می گوید: این طرح چند بخش و جنبه را در بر می گیرد و مخالفان این طرح بیشتر بر روی بند عرضه خودرو در بورس تمرکز کرده اند در حالی که این بند تنها یکی از مباحث پیش بینی شده این طرح بوده و موارد دیگری همچون کیفیت خودرو، مشوق های خودروسازی با هدف افزایش راندمان و ارتقای کیفیت و مباحث مربوط به خدمات پس از فروش در این طرح پیش بینی شده است.

فیروزی ادامه می دهد: یک بخش از این طرح به موضوع عرضه و تقاضا پرداخته که پیشنهاد مجلس برای متعادل سازی عرضه و تقاضا، عرضه در بورس است.

وی یادآور می شود که در این طرح، موارد دیگری همچون داخلی سازی ، افزایش راندمان و تیراژ با ایجاد مشوق برای خودروسازان و در کنار این موارد گزینه هایی با هدف ایجاد رقابت با خودروسازان از جمله واردات خودرو در یک چارچوب خاص پیش بینی شده است.

خالفان این طرح ایراد وارده به آن را تعیین قیمت پایه خودرو از سوی شورای رقابت عنوان می کنند زیرا به اعتقاد آن ها فرمول اشتباه این شورا در سال های گذشته منجر به زیاندهی خودروسازان شده و حال عرضه در بورس با همین فرمول، دردی از صنعت خودرو دوا نخواهد کرد. هرچند که باید شفافیت در آمار تولید خودرو و مشخص شدن خریداران را از مزایای اجرای این طرح دانست.

هرچند رزم حسینی، وزیر صمت در ابتدای فعالیت موافقت خود از عرضه خودرو در بورس موافقت کرد اما مدتی پس از فعالیت خود در این وزارتخانه به صراحت اعلام کرد که بازار باید به خودی خود و براساس عرضه و تقاضا پیش رفته و عرضه کالا در بورس منطقی نیست که این اظهارات با واکنش برخی از نمایندگان مجلس روبه‌رو شد و آن ها بیش از پیش بر عرضه خودرو در بورس تاکید کردند که به نظر می رسد برندگان این بازی نمایندگان باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 2 =

دکمه بازگشت به بالا