سود ۱۰۰ میلیونی دلالان در مسکن مهر

در دوره جدید که کار را در پردیس شروع کردیم، یک موضوع جدی داشتیم که آن عدم انتخاب واحد 10 هزار نفر از ثبت‌نام‌کنندگان طرح مسکن مهر بود که به تعهدات مالی خود نیز عمل کرده‌ بودند، یعنی بلاتکلیفی این تعداد متقاضی.

وی ادامه داد: در آن زمان قیمت مسکن مهر حدود 80 تا 90 میلیون تومان بود که الآن چندین برابر شده است. اگر برای این 10 هزار نفر انتخاب واحد را فراهم نمی‌کردیم، الآن با بحران بزرگی در پردیس روبه‌رو بودیم.

وی در خصوص چرایی بروز این اتفاق، تصریح کرد: یکی از دلایل عدم انتخاب واحد متقاضیان وجود معارض برای زمین‌ها بود، علاوه بر این‌که مقداری هم مازاد بر ظرفیت نیز متأسفانه در دوره‌های مختلف ثبت‌نام شده بود. برای حل این مشکل در مرحله اول مقداری وام مسکن مهر از سایر شهرهای جدید به پردیس منتقل کردیم.

مدیرعامل شرکت عمران پردیس با یادآوری این‌که “همزمان مشکل معارضان زمین را نیز حل کردیم”، گفت: همچنین زمین‌های جدیدی برای ساخت مساکن مهر مورد نیاز تخصیص داده شد، در واقع الآن در پردیس تمام افرادی که برای مسکن مهر ثبت‌نام کرده‌ بودند که بالای 15 میلیون تومان واریزی داشتند، انتخاب واحد آنها انجام شد.

هدایت بیان کرد:‌ در اوایل دوره جدید حضورم عملیات ساخت‌وساز و تکمیل پروژه‌های مسکن مهر یا متوقف شده بود یا این‌که به‌کُندی پیش می‌رفت. برای حل این مشکل نیز اکثر سازنده‌هایی که به کار تعهد نداشتند و عملاً سال‌ها بود که پروژه‌ها را رها کرده بودند، قرارداد آنها یا فسخ شد یا به سازنده‌ای دیگر اقاله کردیم.

وی با اعلام این‌که “بیش از 18 هزار قرارداد واحد مسکن مهر را فسخ یا اقاله کردیم”، اضافه کرد: در قانون بودجه با پیگیری‌های انجام‌شده مصوباتی را دریافت کردیم که به ما اجازه می‌داد از محل منابع داخلی شرکت عمران پردیس و تسهیلات بانکی، تأمین منابع موردنیاز را انجام دهیم.

وی تأکید کرد: در واقع  ابزار کار را بِروز کردیم، پیمانکاران جدید را جایگزین پیمانکاران کم‌کار کردیم. این اقدامات باعث شد بتوانیم از منابع مالی داخلی برای مسکن مهر هزینه کنیم.

مدیرعامل شرکت عمران پردیس با بیان این‌که “سال گذشته توانستیم بیش از 1800 میلیارد تومان از آورده متقاضیان، منابع داخلی شرکت و تسهیلات بانکی کار کنیم”، اظهار کرد: مصوبات موردنیاز برای پیشبرد کارها را از شورای مسکن، مجلس یا دولت اخذ کرده‌ایم. از سوی دیگر قراردادهای 5برگی را به مردم واگذار کردیم. در گذشته تعدادی از انتخاب‌ واحد به‌صورت ‌برگی بود که به‌راحتی جعل می‌شد. برای حل این مشکل نیز قراردادهای 5برگی ضدجعل تهیه و همه سازندگان و پیمانکاران را مکلف کردیم قراردادهای مذکور را امضا کنند.

هدایت با یادآوری این‌که “یکی از مشکلات ما عدم مراجعه سازنده‌ها برای امضای قراردادهای 5برگی بود”، گفت: دراین‌صورت سازنده دیگر متعهد به تحویل واحد مسکن مهر به مردم نبود. خوشبختانه همه پیمانکاران را تکلیف کردیم و همه قراردادهای 5برگی را امضا کردند.

*امضای تمام قراردادهای 5برگی مسکن مهر تا یک ماه آینده

وی با ابراز این‌که مقدار کمی از قراردادهای پروژه‌های جدید باقی مانده (حدود 7000 واحد) که تا یک ماه آینده امضا می‌شود، افزود: همچنین 2 کار بزرگ نیز در پردیس انجام دادیم؛ به‌دلیل توپوگرافی خاص پردیس، از محل منابع داخلی شرکت عمران دو قرارداد مشارکتی بزرگ به‌ارزش حدود 2000 میلیارد تومان امضا کردیم. یکی از این قراردادها به‌ارزش 1000 میلیارد تومان قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) و قرارداد بعدی هم با مجموعه وزارت دفاع امضا شده است.

وی ادامه داد:‌ بر این اساس تمام بسته‌های آماده‌سازی پروژه‌های فاز 5، 8 و 9 را به وزارت دفاع واگذار کرده‌ایم. همچنین تقاطع غیرهمسطح و آماده‌سازی بخشی از اراضی پردیس را به قرارگاه خاتم واگذار کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت عمران پردیس با اعلام این‌که قرارگاه خاتم در مسکن مهر پردیس نیست، اظهار کرد: وزارت دفاع در مسکن مهر است.

هدایت با اظهار این‌که “از محل منابع پردیس 2000 میلیارد تومان تهاتر زمین انجام می‌دهیم”، گفت: در فاز 8، 200 معبر را از این محل آسفالت کردیم و امسال نیز آسفالت 100 معبر دیگر نیز آغاز شده است، به‌عبارت دیگر امسال تمام معابر فاز 8 پردیس آسفالت خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که معابر تمام پروژه‌هایی که اسکلت آنها در فاز 8 به اتمام رسیده، آسفالت خواهد شد، اضافه کرد: هفته گذشته آسفالت محوطه‌های 5 پروژه از جمله ساتراپ، احجام، جهاندیده و… را انجام دادیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه‌تعداد از واحدهای مسکن مهر پردیس باقی مانده و چه‌زمانی به اتمام می‌رسد، بیان کرد: از مجموع 82 هزار مسکن مهر پردیس تاکنون حدود 45 هزار واحد افتتاح شده است. از این تعداد تکمیل و افتتاح 20 هزار واحد در دوره وزیر راه و شهرسازی انجام شده است. از سوی دیگر برای افتتاح 15 هزار واحد مسکن مهر تا آخر تیر امسال برنامه‌ریزی شده است که به این ترتیب کل افتتاح‌های مسکن مهر پردیس تا یک ماه آینده به 60 هزار واحد خواهد رسید.

وی ادامه داد: 10 هزار واحد را نیز شهریور امسال افتتاح می‌کنیم، 12 هزار واحد باقیمانده را نیز از شهریور امسال تا پایان سال در برنامه افتتاح قرار داده‌ایم، به این ترتیب پرونده مسکن مهر پردیس پایان سال 99 بسته می‌شود.

*واریز اولین قسط وام 1000میلیاردی

مدیرعامل شرکت عمران پردیس با اشاره به استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای دریافت 1000 میلیارد تومان وام از بانک مسکن، گفت: 200 میلیارد تومان از این وام 2 روز پیش به حساب شرکت عمران پردیس واریز شد. این وام از روزهای آینده کاملاً اثرات خود را در افزایش فعالیت‌ها در بخش‌های مختلف مسکن مهر پردیس نشان خواهد داد. اینها کنار منابعی است که از محل فروش نقدی زمین‌های پردیس برای اتمام مسکن مهر هزینه خواهد شد.

هدایت با ابراز این‌که “از چند محل در حال تزریق منابع مالی به پروژه‌های مسکن مهر پردیس هستیم”، تأکید کرد: اطمینان دارم با وام 1000 میلیارد تومانی کنار سایر منابع مالی که تأمین می‌شود، مسکن مهر پردیس را به اتمام برسانیم.

وی در ادامه به زیرساخت‌ها و پروژه‌های روبنایی پردیس به‌عنوان یکی از مباحث مهم اشاره کرد و دراین‌باره گفت: از روزی که مجدداً به پردیس آمدم، تمام مخازن آب در فازهای مختلف را یا تکمیل کردیم یا در حال تکمیل آنها هستیم. مخازن باقیمانده هم‌اکنون بالای 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که برای افتتاح پروژه‌ها به آنها نیاز است.

تعیین تکلیف پروژه‌های فاضلاب پردیس

وی یادآور شد: همچنین تکمیل خطوط فاضلاب شهر پردیس در فازهای مختلف هم به تصفیه‌خانه موجود پردیس و هم به تصفیه‌خانه شماره 2 پردیس نیز یکی از اولویت‌های کاری بوده است. دو تأسیسات پمپاژ فاضلاب در پردیس داریم که فاضلاب فازهای 8 و 11 را به تصفیه‌خانه موجود و شماره 2 پردیس منتقل می‌کند. یکی از این تأسیسات در مراحل نهایی (فاز 8) قرار دارد و ساخت تأسیسات دوم (فاز 11) نیز به‌تازگی آغاز شده است.

وی گفت: بنابراین بحث تأمین آب و پساب و فاضلاب شهر پردیس  خیلی موضوع مهمی بود که اگر آنها را تعیین تکلیف نمی‌کردیم بسیاری از پروژه‌های افتتاح‌شده مسکن مهر به مشکل می‌خورد.

وی تأکید کرد:‌ ساخت و تکمیل پروژه‌های روبنایی از جمله مساجد، مراکز تجاری، مدارس، مراکز درمانی و… نیز از دیگر اولویت‌های شرکت عمران پردیس است. تمام تلاش ما این است که کنار سکونت مردم، بحث روبناها را فراهم کنیم که امسال در این راستا حدود 1800 میلیارد تومان پروژه‌های روبنایی در پردیس تعریف کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت عمران پردیس با اشاره به ارزش‌افزوده مناسب واحدهای مسکن مهر طی 18 ماه اخیر، اضافه کرد: به مردم توصیه می‌کنم با توجه‌ به یارانه‌های دولتی برای مسکن مهر که بعضاً در برخی پروژه‌ها حدود 200 میلیون تومان است، واحدهای خود را نفروشند. ما می‌خواهیم این یارانه به گروه‌های هدف مسکن مهر برسد، نه این‌که دلالان از این یارانه استفاده کنند.

هدایت تأکید کرد:‌ مردم نباید واحدهای خود را با قیمت‌های پایین به فروش برسانند.

وی همچنین با اشاره به این‌که یکی از دلالان پردیس حدود 700 واحد مسکن مهر دارد، گفت: بعضاً مشاهده شده که دلالان مساکن مهر را با قیمت پایین خریداری کرده و بلافاصله با فروش آن تا 100 میلیون کاسب می‌شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 5 =

دکمه بازگشت به بالا