برگزاری نخستین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی قزوین در اربیل عراق

ریال نیوز : رئیس اتاق بازرگانی استان قزوین در نشست خبری از برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی در اربیل عراق برای نخستین بار با حضور اعضای واحدهای تولیدی و تجاری استان و همچنین تشکیل انجمن گردشگری و سرکشی از واحدهای تولیدی و کمک به رفع موانع آنها و سایر فعالیتهای امیدبخش این مجموعه خبر داد.
به گزارش ریال نیوز ، مهدی عبدیان ، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین در نشست خبری گفت: استان قزوین در حوزه گردشگری انجمن نداشت که تشکیل انجمن گردشگری درحال تاسیس است، از آنجایی که همه تورها و آژانسها در این انجمن حضور دارند، اتفاقات بسیار خوبی را در حوزه گردشگری رقم خواهیم زد، تا جایی که سال گذشته سرمایه گذاری برای مرمت و احیای گراند هتل قزوین توسط یکی از تولیدکنندگان در آراسنج بوئین زهرا در دستور کار قرار گرفت.
عبدیان در ادامه نشست خبری و در پاسخ به سوالات خبرنگاران با بیان اینکه برای توسعه صادرات بخش کشاورزی باید تقاضا وجود داشته باشد، یادآور شد: تا حالا کسی در استان قزوین برای صادرات زغال اخته و گیلاس به ما مراجعه نکرده است، درحالی که در حوزه کشمش و زیتون فعال هستیم و حتی نماینده کشوری داریم، برنامه داریم که تمام کشمش استان قزوین را به هندوستان صادر کنیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از کارهای اتاق بازرگانی سرکشی از واحدهای تولیدی و کمک به رفع موانع آنها است که سال گذشته ۳۸ واحد تولیدی در استان قزوین را بازدید کردیم.
نماینده پارلمان بخش خصوصی استان قزوین با بیان اینکه سال گذشته در حوزه خارجی نتوانستیم کاری انجام دهیم، عنوان کرد: از سال گذشته تاکنون اطلاعات و بازارهای هدف کشورهای را استخراج کردیم و امسال در حوزه خارجی فعالتر از گذشته حاضر شده ایم.
عبدیان اضافه کرد: برای نخستین مرتبه در استان قزوین نمایشگاه توانمندی صادراتی را در اربیل عراق برگزار خواهیم کرد و اعضای واحدهای تولیدی و تجاری استان حضور خواهند داشت، همچنین دورنمای فعالیت اتاق بازرگانی قزوین گام تجاری و بازرگانی با کشورهای هندوستان و پاکستان است که مورد توجه و نیاز استان قرار دارد.
رئیس اتاق بازرگانی قزوین در ادامه این نشست از مطالبات میلیاردی مربوط به ۲ شرکت خبر داد و گفت: مبالغی که الان طلب داریم از چند سال گذشته تاکنون افزایش یافته است، تا جایی که میزان طلب یکی از شرکتها از پنج میلیارد ریال سال ۹۲ اکنون به ۶۰ میلیارد ریال رسیده است، همچنین ۲۰ میلیارد ریال نیز از یک شرکت دیگر طلب داریم که برای وصول آن درحال رایزنی هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی قزوین بیان کرد: ما خارج از وظایف اتاق یک ریال هزینه نمیکنیم، اما در حوزه مسئولیتهای اجتماعی کارهای بسیاری صورت گرفته است، به عنوان مثال در نذر آب برای اربعین، احداث موکب، سلامت و تجهزیرات بهداشت و درمان، آزادی زندانیان غیرعمد به مبلغ ۳۰ میلیارد ریال، کمک به احداث ساختمان پلیس امنیت اقتصادی، ساخت مدرسه و ورزش کارهایی صورت گرفت.
عبدیان در ادامه به برخی اقدامات جدید در حوزه اتاق بازرگانی اشاره کرد و گفت: در حوزه معدن نشستهای مختلفی برگزار کردیم که آخرین مورد سه روز پیش بود، انشالله قصد داریم تا پایان سال جاری انجمن معدن و خدمات فنی و مهندسی را در زیر مجموعه اتاق بازرگانی تشکیل دهیم.
وی بیان کرد: کشور ترکیه از صادرات ۲۷۰ میلیارد دلاری، ۶۷ میلیارد دلار را به صادرات خدمات فنی و مهندسی اختصاص داده است، یعنی ۱۲ میلیارد دلار بیشتر از تمام صادرات کشور ایران که جای دارد این حوزه تامل ویژه داشته باشیم.