جهانگیری : با بنبست تصمیمگیری در اقتصاد مواجهیم
ریال نیوز : اسحاق جهانگیری با بیان اینکه بدون اتخاذ تصمیمات بزرگ، بحرانهای کشور حل نمیشود گفت : تصمیمات بزرگ نیاز به سرمایه اجتماعی و اعتبار در میان مردم دارد .
به گزارش ریال نیوز ، اسحاق جهانگیری در مراسم ۲۱ سالگرد تأسیس دنیای اقتصاد با بیان اینکه برای آغاز اصلاحات بزرگ اقتصادی ابتدا باید از سیاست داخلی و خارجی شروع کرد تصریح کرد : معلوم نشد پشت بابک زنجانی چه کسانی بودند و با این روش مبارزه با فساد، فساد ریشهکن نمیشود .
وی افزود : ما در ایران هفت ابر چالش و بحران اصلی داریم که این چالشها نتیجه مسیر ۳۰-۴۰ ساله سیاستگذاری و عدم تصمیمگیری به موقع است. این ابرچالشها عبارتند از: آب ، محیط زیست و آلودگی ، ناترازی بودجه ، وضعیت نظام بانکی کشور ، ناترازی صندوقهای بازنشستگی ، تأمین منابع برای سرمایهگذاری و مبارزه با فقر و ناترازی انرژی
به گفته جهانگیری این بحرانها در نتیجه عدم تصمیمگیری به موقع ایجاد شده است و بخاطر تبعات اجتماعی و سیاسی مواجهه با این مسایل کسی جرات ندارد با آن روبرو شود. حال آنکه استمرار این بحران ما را وارد یک شرایط بسیار خطرناکی میکند.
معاون اول روحانی با بیان اینکه مسئولان کشور بجای توجه به این بحرانها، در یک روزمرگی قرار گرفتهاند و به دلیل فقدان سرمایه اجتماعی کافی نمیتوانند برای این مسائل تصمیم بگیرند اظهارداشت : علت عقبافتادگی ایران از کشورهای منطقه و عدم تحقق چشمانداز ۲۰ساله این است که ما به الزامات تصمیمات خودمان پایبند نیستیم. نمیتوانیم اولویتبندی کنیم و موضوعاتی که در تعارض با توسعه و حل مسائل کشور است را کنار بگذاریم.
جهانگیری با بیان اینکه آغاز اصلاحات بزرگ اقتصادی ابتدا باید از سیاست داخلی و خارجی شروع کرد افزود : ابتدا باید به احیای سرمایه اجتماعی و جلب اعتماد مردم فکر کرد وگرنه هیچ تصمیم مهمی نمیتوان گرفت. مهمترین پیشنیاز اصلاحات اقتصادی این است که مسئولان تصمیمگیر از اعتبار بالایی در میان مردم برخوردار باشند و اعتبار مسئولان هم به کارآمدی آنهاست نه شعارهایشان.
وی یکی از سمبلهای فساد را داستان بابک زنجانی عنوان کرد و گفت : ۲.۷ میلیارد دلار در قالب نفت و پول نقد به او داده شد. اما معلوم نشد پشت بابک زنجانی چهکسانی بودند که این ارقام را به او دادند و با عواملی که این پولها را دادند برخورد نشد.
جهانگیری ادامه داد : این روش مبارزه با فساد، فساد ریشهکن نمیشود. برخی افراد هستند که پروندههای سنگین دارند اما هيچگاه بازخواست نشدند. اینگونه نمیتوان با فساد مبارزه کرد.
وی با بیان اینکه اگر میخواهیم تصمیمات بزرگ بگیریم ابتدا باید عدالت سیاسی، عدالت اقتصادی و عدالت جنسیتی برقرار شود. بعد هم مسائلمان را با دنیا حل کنیم و به بازار دنیا دسترسی داشته باشیم تأکید کرد : ما باید مسائلمان را با دنیا حل کنیم؛ باید بتوانیم به بازارهای دنیا دسترسی داشته باشیم و تکنولوژی و منابع مالی از دنیا بگیریم. این یعنی تعامل با دنیا.