دفاع روحانی از عملکرد دولت در مناطق آزاد

ریال نیوز : رئیس‌جمهور گفت: تلاش ما این بود که مناطق آزاد از مناطق وارد کننده کالا به مراکز تولیدی، صادراتی و جذب سرمایه داخلی و خارجی تبدیل شود و این کار نیز انجام گرفت.

به گزارش ریال نیوز ، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در آیین بهره برداری از طرح های ملی سازمان‌های مناطق آزاد و محیط زیست که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، پس از ارائه گزارش پیرامون طرح‌های منطقه آزاد ارس، اظهار داشت: افتتاح طرح‌های اخیر ماه‌های گذشته در منطقه آزاد ارس بیانگر تلاش و فعالیت بی‌وقفه مدیران این منطقه است که برای به ثمر نشاندن بخش‌هایی اعم از خصوصی و دولتی تلاش کردند و آنها را به ثمر رساندند.

روحانی عنوان کرد: همین امروز شاهد افتتاح ۹۲۸ میلیارد تومان طرح و بودجه در یک روز هستیم و گفته شد ۱۰ هزار میلیارد تومان پروژه در دست افتتاح است که بخشی همین امسال و بخش دیگر در سال آینده و در دولت سیزدهم به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی همچنین پس از استماع گزارشی از طرح‌های مربوط به جزیره فشم بیان کرد: اقدامات و تلاش‌هایی در جزیره قشم در حال اجرا است و امروز شاهد افتتاح ۹ پروژه مهم هستیم. اعلام شد ۸۸ درصد این پروژه‌ها سهم بخش خصوصی است و بسیار خوشحال کننده است که مناطق آزاد زمینه‌های لازم برای حضور و فعالیت بخش خصوصی را فراهم می‌کنند تا در کنار یکدیگر در مسیر آبادانی ایران عزیز تلاش کنیم.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از مراسم افتتاح گفت: گزارش دکتر کلانتری در رابطه با روند اقدامات دولت تدبیر و امید در حوزه محیط زیست برای سلامت مردم، بقای خاک، آب، جنگل‌ها، مراتع و همچنین سلامت هوا بسیار حائز اهمیت است و خوشحال هستیم که امروز یک سامانه جامعی نسبت به محیط زیست از امروز شروع به کار می‌کند که می‌تواند پایش مستمر و مداومی از آلایندگی‌ها در کشور انجام دهد و دستورالعمل‌های لازم و نظارت‌های لازم را صادر و اعمال کند.

روحانی خاطرنشان کرد: از فعالیت صندوق ملی محیط زیست تشکر می‌کنم. ان شاءالله این طرح‌ها برای سلامت مردم و مبارزه با آلودگی‌های مختلف موثر باشد.

وی با بیان اینکه بسیار خوشحال هستم که در زمینه محیط زیست یک کار مستمر علمی و مطالعاتی و نظارتی شروع شده و در حال اجرا است، تصریح کرد: ما برای سلامت خود چاره‌ای جز اینکه دارای محیط زیست سالم باشیم، نداریم.

وی در ادامه ضمن تبریک ایام ولادت امام هادی(ع) و عید غدیر خم، اظهار داشت: ایام، ایام متبرک و مبارکی است و ان شاءالله دل‌های ما بیشتر در مسیر قرب خداوند خواهد بود. امروز دو بخش پروژه داشتیم که بخشی مربوط به مناطق آزاد بود که در این هشت سال مناطق آزاد فعالیت بسیار خوبی داشتند و مسیر را کاملا تصحیح کردند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه از آغاز دولت، تلاش ما بر این بود که مناطق آزاد از مناطق وارد کننده و عرضه کننده کالا به مسافران، به مراکز تولیدی، صادراتی و جذب سرمایه داخلی و خارجی تبدیل شود، گفت: در مناطق آزاد این کار انجام شد. ضمن این‌که مناطق آزاد را توسعه دادیم و مناطق مورد نیاز مردم و مورد اصرار استان ها هم در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.

روحانی بیان کرد: امروز ۱۵ منطقه آزاد در کشور داریم. مناطق آزادی که اخیراً تصویب شدند، در آینده نزدیک باید فعال شوند و مانند مناطق آزاد فعلی که در کشور مشاهده می‌کنیم و می‌توانند کشور را در مسیر تعامل سازنده با کشورهای همسایه و کشورهای جهان قرار دهند، باشند. از همه افرادی که در مناطق آزاد در این هشت سال فعالیت کردند اعم از مدیران قبلی و فعلی تشکر می‌کنم.

وی با اشاره به اینکه بخش دوم افتتاح های امروز به موضوع محیط زیست مربوط می‌شود، گفت: ما در محیط زیست نمادی برای توسعه، احیا و جدی گرفتن محیط زیست داشتیم. دولت یازدهم و دوازدهم به حق دولت سلامت و محیط زیست بوده است.

رئیس‌جمهور افزود: بهداشت و درمان و توسعه بیمه هم به محیط زیست مردم مربوط می‌شود. در بخش‌های مختلف برای موضوع سلامت وارد عمل شدیم که بخشی به محیط زیست، بخشی به بهداشت و درمان و یک بخش هم به توسعه بیمه به ویژه بیمه سلامت مربوط می‌شد که با این سه پایه به دنبال سلامت جامعه و مردم بودیم.

روحانی خاطرنشان کرد: هرکس منصفانه امروز را با هشت سال قبل مقایسه کند کاملا می‌تواند ببیند که چه شرایطی ایجاد شده و طبق همین آماری که از روزهای پاک ارائه شد، در منطقه‌ای ۲۰ روز به ۸۰ روز یعنی ۴ برابر روزهای پاک رسیده است و این موضوع را در کلان‌شهرها هم شاهد هستیم. توسعه مترو و ریل، به یورو ۴ و ۵ رساندن موتورها و گازوئیل برای محیط زیست است.

وی اضافه کرد: قطع بنزین پتروشیمی و گازی کردن اتوبوس‌ها و حتی برقی کردن آنها که اخیراً افتتاح شده است نیز در نهایت همه برای محیط زیست است. توسعه جنگل‌ها، مراتع و نهال کاری برای جلوگیری از ریزگردها و پاسداری از مناطق حفاظت شده برای محیط زیست است.

روحانی خاطرنشان کرد: اینکه امروز در کشور شاهد هستیم که حرارت و انرژی بسیاری از نیروگاه های ما که قبلا با مازوت و گازوئیل تامین می‌شد، با گاز تامین می‌شود یعنی محیط زیست و توسعه. اینکه گازرسانی به روستاها را از ۱۴ هزار روستا به ۳۳ هزار روستا رساندیم یعنی به محیط زیست توجه داریم تا مردم در سلامت باشند و بتوانند با سوختی که دارای مشکلات زیست محیطی نیست برای گرم کردن خودشان و پخت و پز استفاده کنند.

وی ادامه داد: اینکه ما آب را به وسط کویر رساندیم یعنی محیط زیست؛ اینکه استان های مختلف شرقی در آینده از آب شیرین شده دریای عمان با خلیج فارس استفاده خواهند کرد همه یعنی محیط زیست. یعنی یک مجموعه ای از کارهای عظیم در کشور شروع شده است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: اینکه ما همه مشعل ها را در جنوب خاموش کردیم و داریم از آن برای پتروشیمی استفاده می کنیم و پالایشگاه بزرگ بیدبلند را افتتاح کردیم یعنی محیط زیست. محیط زیست ابعاد مختلفی دارد. اینکه تالاب ها و دریاچه باید افتتاح و حق آبه های آنها ستانده و به آنها داده شود یعنی محیط زیست. وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف در کار عظیم دولت یازدهم و دوازدهم برای محیط زیست همراه بودند.

روحانی با بیان اینکه نهال کاری برای رفع گرد و غبار خوزستان برای محیط زیست بود، گفت: ما امروز می‌بینیم محیط زیست از ۸ سال پیش بهتر است. معنای این، آن نیست که همه مشکلات تمام شده است. در محیط زیست باید با کشورهای همسایه و منطقه مشارکت کنیم. برخی از مسائل ما مربوط به کشورهای همسایه می‌شود و بخشی از مسائل مربوط به این است که همسایگان ما باید در تصرف آب رودخانه‌ها عدالت را مراعات کنند.

وی با بیان اینکه اگر دو روخانه بزرگ و مهم دجله و فرات فقط مورد استفاده یک کشور باشد و کشورهای پایین دستی محروم و خشک شوند، آثارش به خود آن کشور و کشور همسایه که ما هستیم می‌رسد، تاکید کرد: اینکه در شرق کشور ما همه سدها ساخته شود و آب به اندازه کافی وارد سیستان و بلوچستان و دریاچه هامون نشود یعنی مشکل محیط زیست.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه کار بزرگ و عظیمی در زمینه آب و خاک باید در جامعه بین المللی و کار سیاسی صورت گیرد، گفت: اگر این مجموعه دست به دست هم داد ما می‌توانیم به شرایط محیط زیستی سالم برسیم که می توان آن را پذیرفت.

روحانی با تاکید بر اینکه دریاچه ارومیه یکی از مسائل بسیار مهم زیست محیطی ماست، عنوان کرد: کسی دریاچه ارومیه را با تالاب‌ها و رودخانه‌های دیگر مقایسه نکند. به برخی از استان‌ها در طول دولت‌های یازدهم و دوازدهم رفتیم و آنجا معترض بودند که چرا آنقدر به دریاچه ارومیه تاکید دارید. علت اینکه از روز آغاز دولت به فکر دریاچه ارومیه بودیم و امروز در روزهای پایانی هم به فکر آن هستیم این است که اطراف دریاچه ارومیه صدها کیلومتر تحت تأثیر خشک شدن دریاچه ارومیه قرار می‌گیرد.

رئیس جمهور تصریح کرد: اگر دریاچه ارومیه با همان روند قبل سال ۹۲ ادامه پیدا می کرد و در آن برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری نمی‌شد، امروز به یک محیط خشک پر از نمک تبدیل می‌شد که هر گرد و غبار و هر وزش بادی، تمام شهرها، باغ‌ها، مزارع، مراتع و درختان و حیات را در منطقه از بین می‌برد. یعنی یک جمعیت عظیم ۱۴، ۱۵ میلیون نفری تحت تاثیر دریاچه ارومیه هستند و وقتی دریاچه ارومیه نباشد خطرات بسیار زیادی برای جامعه دارد.

روحانی اظهار داشت: از اول برای دریاچه ارومیه تلاش شد و مسئولیت آن به دکتر کلانتری داده شد و همچنان این مسئولیت ادامه داشته است. مردم عزیز بدانند در دولت یازدهم و دوازدهم پانزده هزار میلیارد تومان اعتبار برای دریاچه ارومیه هزینه شده و کارهای بسیار عظیم و بزرگی در آن انجام گرفته است.

وی اضافه کرد: در اطراف دریاچه ارومیه برای اینکه جلوی گرد و غبار گرفته شود، بوته کاری شده است و کانال ها و مسیرها برای اینکه از سیمینه رود و زرینه رود تغذیه کند، لایروبی شده است.‌ از کشاورزان عزیز خواهش شده است که از مصرف آب بکاهند. البته با وجود اینکه ۴۰ درصد از آب را کاهش دادیم از مقدار محصول کاسته نشده و ۱۷ درصد افزایش داشته است.

رئیس جمهور بیان کرد: دریاچه ارومیه تقریبا از چند سال پیش در مسیر احیا قرار گرفت و سطح و عمق دریاچه و آب بیشتر شد. تلاش های زیادی صورت گرفت که این آب وارد دریاچه شود. یک رقمی حدود یک میلیارد متر مکعب آب طراحی شد که از اطراف وارد دریاچه ارومیه شود تا بتواند احیا شود و روی پای خود بایستد. ۶۰۰ میلیون متر مکعب از این میزان از سد کانی سیب است.

روحانی ادامه داد: این سد ساخته شد و آن را در دی‌ماه افتتاح کردیم و آماده است. حالا وقتی آب از سد می خواهد به دریاچه ارومیه برسد نیاز به یک تونل حدودا ۳۶ کیلومتری داریم. این مسیر تونل به جاهایی رسید که با مشکلات مواجه شد و بخاطر شرایط زمین دچار مشکل شد و کار آن به تعویق افتاد اما ۳۵ کیلومتر این تونل ساخته شده و حدود ۷۰۰ متر آن باقی مانده است که در زمان کوتاهی تکمیل می شود.

وی خاطرنشان کرد: بعد از تونل، کانال‌های انتقال آب به دریاچه و خود سد به اتمام رسیده اند. بنا شده است فاضلابی که از تبریز تکمیل می‌شود، پس‌آبش وارد دریاچه ارومیه شود که این هم ۱۲۲ میلیون متر مکعب در سال است. ۵۱ میلیون متر مکعب هم پس آب از ارومیه وارد دریاچه می شود و همه اینها آماده است که ظرف حدود دو ماه و نیم آینده تکمیل شود.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه به دلیل لایروبی های انجام شده ۱۴۶ میلیون مترمکعب ورودی به دریاچه افزایش یافته است، گفت: حدود ۵ هزار حلقه چاه بسته شد و ۶ هزار حلقه چاه کنترل شده که از آن آب اضافه برداشت نشود.‌ یکی، دو سد دیگر در حال تکمیل است. سد «چراغ ویس» به زودی تکمیل می شود که با تکمیل آن آب سد بوکان برای این دریاچه رها می‌شود، سد سیلوه و چپرآباد هم در حال تکمیل هستند.

روحانی با بیان این امیدواری که ان شاءالله همه این طرح‌ها در زمان کوتاهی تا پایان تابستان و اوایل پاییز افتتاح و عملیاتی شود و شاهد دریاچه ارومیه ای باشیم که در مسیر سلامت قرار می‌گیرد، عنوان کرد: البته همانطور که گفتند اگر دریاچه بخواهد به سطح اکولوژیکی که مورد انتظار است یعنی ۴ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع برسد، چند سال طول می کشد اما مسیر هموار شده است.

وی افتتاح مرکز آینده پژوهی دریاچه را جزء اقدامات ماندگار دولت یازدهم و دوازدهم دانست و تاکید کرد: اگر این اهتمام و تلاش در این هشت سال نمی‌شد، تونل‌ها ساخته نمی شد، کانال‌ها لایروبی نمی شد، سدها ساخته نمی شد، چاهای غیرمجاز بسته نمی شد و کشاورزی‌ها اصلاح نمی شد امروز دریاچه ارومیه خشک شده بود.

رئیس جمهور در پایان با تاکید بر اینکه در مسیر احیای کامل دریاچه ارومیه هستیم، گفت: این طرح ‌ا به اتمام می‌رسند و مردم ارومیه، آذربایجان و استانهای همجوار در بهره‌گیری از دریاچه ارومیه متنعم خواهند شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 4 =

دکمه بازگشت به بالا