فعالیت دلالان برنج علیه تولید داخلی
ریال نیوز : دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی ایران گفت : نبود هماهنگی بین دولت و تشکلها بازار برنج را بهاین وضعیت درآورده است .
به گزارش ریال نیوز ، محسن نقاشی درباره وضعیت نابسامان برنج گفت: متأسفانه در تولید برنج ایرانی بهمیزانی نرسیدهایم که بینیاز از واردات باشیم، بنابراین درحال حاضر ناچار به واردات هستیم، البته واردات برنج باید طبق یک برنامه صحیح انجام شود و دولت باید بهگونهای برنامهریزی کند که نه کشاورز و نه واردکننده هیچکدام متضرر نشوند؛ اما اکنون با سیاستهایی که دولت اتخاذ میکند عملاً هم تولیدکننده و هم واردکننده آسیب میبینند.
وی با بیان این که درست زمانی که دولت نباید واردات برنج انجام دهد، وارد میکند و زمانی که نیازمند واردات هستیم جلو واردات را می گیرد
اظهار داشت : انتظار ما این است با حضور وزیر جدید جهاد کشاورزی شاهد چنین اتفاقی نباشیم و باید بین تشکلهای تولیدکننده، واردکننده، جهاد کشاورزی و شرکت بازرگانی دولتی هماهنگی بهوجود آید و با حضور و مشورت هر چهار طرف موضوع، برنامهریزی صحیحی انجام شود تا هیچکدام از طرفین(کشاورز و واردکننده) متضرر نشوند.
دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی و کشاورزی ایران نبود هماهنگی بین این ارکان را عامل آسیب به کشاورز و واردکننده برنج در سال ۱۴۰۱ دانست و افزود : همه این اتفاقها در حالی است که ایجاد هماهنگی بههیچ وجه اقدام پیچیدهای نیست و دولت باید در راستای قانون بهبود محیط کسبوکار با تشکلها همکاری و مشورت کند.
به گفته نقاشی ادامه روند فعلی موجب نارضایتی بین مردم، کشاورزان و واردکنندگان است و نکته این است که هرکجا دولت بهحوزه بازرگانی ورود میکند کار خراب میشود و سال گذشته هم نمونه این اتفاق را شاهد بودیم که هم واردکننده اقدام بهواردات کرد و هم شرکت بازرگانی دولتی و در مقابل کشاورز هم اقدام به تولید کرد و اینگونه شد تولیدکننده و واردکننده متضرر شدند. باید کار به تشکلها و عرضه و تقاضا سپرده شود و شرکت بازرگانی دولتی فقط نظارت کند. این در حالی است که هرکجا دولت اقدام بهقیمتگذاری دستوری کرد مردم و تولیدکنندگان آسیب دیدند .
نقاشی درباره این که چرا دولت واردات برنج انجام می دهد تصریح کرد : چنانچه قرار است دولت خود اقدام به واردات کند چه نیازی بهشرکتهای واردکننده است. متأسفانه دولت بهبهانه تنظیم بازار اقدام به واردات کرد و کار خراب شد درصورتی که باید هماهنگی ایجاد میکرد و چنانچه واردکننده قادر به واردات نمیبود دولت برای تنظیم بازار بهبحث ورود میکرد. بسیار مشاهده کردهایم برنجی که واردکننده بخش خصوصی وارد میکند از برنج وارد شده دولتی در بازار ارزانتر است، چراکه بخش خصوصی در این زمینه تجربه دارد و میداند از چه راهی برنج وارد کند تا ارزانتر باشد.
وی تنها منتفع این وضعیت ناهماهنگ را دلالان و سودجویان میداند و میگوید: هدف دلالان این است که تولید داخلی را نابود کنند تا بتوانند اجناسی را که میخواهند وارد کنند.