چرا تست کرونا رایگان نمی شود؟

به گزارش ریال نیوز، سیامک سمیعی افزود: قیمت انجام تست تشخیص کرونا (تست مولکولی پی سی آر) در بخش خصوصی اکنون حدود ۵۸۰ هزار تومان است البته برخی آزمایشگاه‌ها به بهانه‌های واهی هزینه‌های بیشتری از مردم می‌گیرند که تخلف است و با متخلفان برخورد می‌شود. در مورد انجام تست‌های سریع آنتی ژن کرونا در بخش خصوصی هنوز تصمیمی گرفته نشده، چون هنوز کیت‌های آن وارد کشور نشده و به همین علت هنوز تعرفه‌ای برای انجام تست سریع کرونا در بخش خصوصی تعیین نشده است.

وی گفت: با مصوبه شورای‌عالی بیمه قرار است هزینه انجام تست پی سی آر در بخش خصوصی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. این مصوبه دو هفته پیش به هیات دولت رفته و با تصویب و ابلاغ هیات دولت به زودی هزینه تست کرونا در بخش خصوصی کم می‌شود.

مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت افزود: هزینه تمام شده انجام تست پی سی آر در بخش دولتی حدود ۲۵۰ هزار تومان است که البته چون وظیفه حاکمیتی است هزینه‌ای از مردم گرفته نمی‌شود و با دستور وزیر بهداشت کسانی که در اولویت تشخیصی هستند، تست کرونا به صورت رایگان برای آنها در بخش دولتی انجام می‌شود و هزینه آن را وزارت بهداشت و بیمه‌ها پرداخت می‌کنند.

وی افزود: در مصوبه شورای‌عالی بیمه سلامت مکانیزمی برای تعیین هزینه تست کرونا تعریف شده که با توجه به هزینه تمام شده تست که نرخ ارز هم در آن تاثیر دارد، می‌توانیم هر سه ماه یکبار هزینه انجام تست را تعدیل کنیم.

سمیعی پیش از این گفته بود: اکنون روزانه حدود ۲۵ هزار تست کرونا در کشور انجام می‌شود و با خرید کیت و دستگاههای پی سی آر جدید قرار است به حدود ۵۰ هزار تست در روز برسد. علاوه بر آن قرار است تا حدود دو هفته آینده بین دو تا سه میلیون کیت تشخیص سریع آنتی ژن ویروس کرونا از کره جنوبی وارد کشور شود و با توزیع آنها در مراکز بهداشتی ۱۶ ساعته تعداد تست‌های تشخیصی کرونا در کشور به حدود ۱۰۰ هزار تست در روز برسد.

وی گفت: نمونه گیری با کیت‌های تشخیص سریع کرونا به روش آنتی ژن درست مانند نمونه گیری تست مولکولی «پی سی آر» از انتهای بینی انجام می‌شود و بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد تا نتیجه تست مشخص شود.

از زمان شروع اپیدمی کووید ۱۹ در ایران تاکنون پنج میلیون و ۴۲۴ هزار و ۴۷۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور به روش پی سی آر انجام شده و از این طریق ۷۳۸ هزار و ۳۲۲ بیمار مبتلا به کرونا تشخیص داده شده‌اند. مثبت بودن تست پی سی آر مبنای اعلام آمار کرونا است. بر این اساس آمار فوتی‌های کرونا نیز در کشور بر مبنای نتیجه آزمایش پی سی آر کرونا اعلام می‌شود و فوتی هایی که تست آنها منفی بوده در آمار مبتلایان و فوتی‌ها ثبت نمی‌شوند، بنابراین تاکنون ۴۰ هزار و ۵۸۲ نفر در کشور به علت کرونا جان باخته‌اند.

به گفته مدیرکل آزمایش مرجع سلامت وزارت بهداشت هم تست‌های «پی سی آر» و هم تست‌های تشخیص سریع، منفی کاذب دارند. میزان منفی کاذب تست‌ها به حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد می‌رسد. نحوه نمونه گیری دقیق مهم است همچنین افرادی باید برای تست انتخاب شوند که حداقل چهار یا پنج روز از شروع علایم آنها گذشته باشد زیرا در روز اول ورود ویروس به بدن ۱۰۰ درصد نتیجه تست‌ها منفی می‌شود و به مرور تا ۵ روز بعد میزان مثبت شدن نتیجه تست به حدود ۶۰ درصد می‌رسد اما همچنان حدود ۴۰ درصد نتیجه تست‌ها منفی کاذب است. افرادی که علایم دیگر کرونا را هر چند خفیف دارند اما نتیجه تست آنها منفی است.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ ( فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تایید کرد.

بیماری کووید۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۵۳ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می‌شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =

دکمه بازگشت به بالا