کنگره ملی ستارگانی بر مدار خورشید برگزار می‌شود

ریال نیوز : همایش پایانی کنگره ملی ستارگانی بر مدار خورشید، بزرگداشت امامزادگان محمد محروق و ابراهیم علیهاالسلام ۲۲ آبانماه در جوار بقعه امامزاده محمد محروق در نیشابور برگزار می‌شود.

به گزارش ریال نیوز حجت‌الاسلام تیمور علی عسگری، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در نشست خبری کنگره ملی ستارگانی بر مدار خورشید، گفت: مشهد و خراسان از نطر تمدنی، بخصوص تمدن دینی، یک تاریخ پر ارج و مهمی را در پیشینه خود دارد. می‌باید در نظام جمهوری اسلامی که نظامی مبتنی بر ولایت است، توجه خاصی به این مسئله مبذول داشته باشیم.

وی ادامه داد: کنگره جهانی امام رضا(ع) را با حضور مهمانان داخلی و خارجی برگزار کردیم. ۳۰ جلد کتاب از کنگره باقی مانده و مراجع عطام جزء کسانی بودند که در تنظیم این آثار مشارکت و در اجلاسیه و کمیسیون‌ها سخنرانی کردند. خارج از کشور نیز اشخاص مهمی از کشورهای آمریکا، انگلیس، لبنان، عراق و کشورهای اسلامی حضور داشتند.

حجت‌الاسلام عسگری، اظهار کرد: در راستای کنگره ستارگانی بر مدار خورشید، جلسات و پیش نشست‌هایی در قم و مراکز مهم کشور برگزار شده است. کتاب ستارگانی بر مدار خورشید به چاپ رسیده که مجموعه مقالات و اشعار این کنگره ملی است. همایش پایانی کنگره، روز ۵ شنبه ۲۲ ابان‌ماه در نیشابور برگزار خواهد شد. سخنران اصلی آیت‌الله حاج شیخ جواد مروی، دبیر دوم حوزه‌های علمیه هستند.

معاون استاندار خراسان رضوی، با بیان این که؛ اشعار و مقالات برگزیده در آن همایش مطرح و به شاعران برگزیده جوایزی اهدا خواهد شد، عنوان کرد: این کنگره هم بعد ملی و هم بعد منطقه‌ای و استانی دارد. بر اساس رسالت مهم فرهنگی، اجتماعی و زیارت خود می‌دانیم، از دست‌اندرکاران همایش تقدیر و تشکر داشته باشیم.

حجت‌الاسلام محمد احمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی نیز در این نشست خبری عنوان کرد: بنی‌امیه با مواجهه با ائمه اطهار یک سبک دشمنی را برگزیدند. آنها در مواجهات و جنگ ها، هر کجا بر دشمن خود ظفر پیدا می‌کردند، انتقام از پیکر آنها می‌گرفتند. این حرکت حرکت بخاطر این بود که رعب و وحشت ایجاد کنند، آثار مقاومت بجا نگذارند، انتقام را غیرت خود می‌پنداشتند و به دلیل اینکه، مظلومیت از تاریخ پاک شود.

وی افزود: در استان خراسان رضوی ۳۰۵ بقعه متبرکه وجود دارد که افتخار خدمتگزاری از آنها را داریم. امامزاده محمد محروم در مسیر مرو و نیشابور دفن شدند. امام رضا (ع) در مسیر عبور از نیشابور فرمودند، فرزند بزرگی از ما در اینجا دفن هستند و به زیارت ایشان رفتند. ایشان امامزاده‌ای هستند که امام معصوم به زیارت او رفته، ولی ما نتوانسته‌ایم به مردم معرفی کنیم و عظمت امامزاده محمد محروق مورد غفلت قرار گرفته است.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه خراسان رضوی اظهار کرد: هدف کنگره، شناسایی امامزاده محمد محروم و امامزاده ابراهیم که در جوار ایشان دفن شده، است. کنگره در سه بخش علمی، ادبی و هنری فراخوان داد. بخش علمی در مرکز استنادات اسلامی ثبت شد. ۳۵ مقاله به دبیرخانه رسید که ۲۷ مقاله برگزیده در کتاب کنگره به چاپ رسیده است. در بخش هنری و ادبی نیز آثار جمع‌آوری گردید.

حجت‌الاسلام احمدزاده تصریح کرد: کنگره ملی ستارگانی بر مدار خورشید،  امسال بزرگداشت امامزادگان محمد محروق و ابراهیم علیهاالسلام برگزار می‌شود که از دو سال قبل مقدمات آن آغاز شده است. ۵ شنبه ۲۲ آبان، با حضور شخصیت‌های علمی، ادبی، دتنشگاهی، حوزوی و اجتماعی، همایش پایانی با سخنرانی آیت‌الله حاج شیخ جواد مروی خواهد بود.

وی تاکید کرد: سال همایش امامزاده غیاث‌الدین محمد را برگزار کردیم که قبلا مردم فقط بقعه ایشان را به نام گنبد خشتی می‌شناختند و با آن همایش شخصیت امامزاده غیاث‌الدین محمد شناخته شد. امیدواریم با این حرکت، امامزاده محمد محروق در جایگاه خود قرار بگیرد و در شهر نیشابور شناخته شود.

حجت‌الاسلام جمال ایزدی، معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی نیز گفت: این دومین کنگره است که در راستای ستارگان بر مدار خورشید در استان برگزار می‌شود. اولین کنگره بزرگداشت امامزاده غیاث‌الدین محمد برگزار و کتاب کنگره نیز چاپ شد. دومین کنگره بزرگداشت امامزادگان محمد محروق و ابراهیم علیهاالسلام در نیشابور خواهیم داشت.

وی افزود: در مجموع هزار و ۱۵۳ اثر به دبیرخانه رسید که ۳۵ اثر در بخش علمی، ۵۸ اثر در بخش ادبی و ۶۰ اثر در بخش هنری بود. برای مشارکت دانش‌آموزان نیز فراخوانی در شیکه شاد داده شد و هزار اثر رسیده که دلنوشته، شعر و نقاشی است. در همایش پایانی از ۷ اثر تجلیل می‌شوند. در همایش پایانی، دو رونمایی، کتاب کنگره و پوستر همایش بین‌المللی غدیر و مقاومت را خواهیم داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 3 =

پربازدیدترین ها