۱۵۳ اثر به دبیرخانه کنگره ملی بزرگداشت امامزادگان محمد محروق و ابراهیم (ع) راه یافت

ریال نیوز : مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی از ارسال ۱۵۳ اثر علمی، ادبی و هنری به دبیرخانه کنگره ملی بزرگداشت امامزادگان محمد محروق و ابراهیم (ع) خبر داد.

به گزارش ریال نیوز،حجت‌الاسلام و المسلمین محمد احمدزاده در نشست خبری این کنگره که با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: آستان مقدس امامزادگان محمد محروق و ابراهیم (علیهماالسلام) از دیرباز در میان مردم خراسان، عالمان و پیروان اهل‌بیت (ع) جایگاه ویژه‌ای داشته است.

وی با اشاره به سابقه تاریخی این امامزادگان افزود: حاکم نیشابوری در کتاب تاریخ نیشابور از بقعه متبرکه امامزاده محمد محروق یاد کرده و حتی حضرت امام رضا (ع) در سال ۲۰۰ هجری قمری هنگام ورود به نیشابور فرموده‌اند: «مخدوم ما در اینجا مدفون است، به زیارتش برویم»، و سپس بر تربت ایشان حاضر شدند.

مدیرکل اوقاف خراسان رضوی ادامه داد: این اداره‌کل با هدف معرفی علمی و فرهنگی این دو امامزاده لازم‌التکریم، اقدام به برگزاری کنگره ملی “ستارگانی بر مدار خورشید” کرده است تا علاوه بر بازشناسی جایگاه معنوی این امامزادگان، زمینه‌ای برای توسعه فعالیت‌های علمی، هنری و اجتماعی فراهم شود.

احمدزاده در تشریح جزئیات فراخوان آثار اظهار کرد: در نخستین فراخوان، در سه بخش علمی، ادبی و هنری، ۱۵۳ اثر به دبیرخانه کنگره ارسال شد. از این تعداد، در بخش علمی ۳۵ مقاله دریافت گردید که ۲۷ مقاله به‌صورت کامل و ۵ مقاله به‌صورت خلاصه منتشر شده است. ثبت این کنگره در سامانه ISC نیز موجب ارتقای اعتبار علمی آن شد.

وی افزود: در بخش ادبی، ۵۸ شعر فاخر از شاعران سراسر کشور ارسال شد که ۱۲ اثر به‌عنوان شعر برگزیده انتخاب گردید. همچنین در بخش هنری، با همکاری دانشکده هنر نیشابور، ۶۰ اثر هنری به دبیرخانه ارسال و ۵ اثر به‌عنوان آثار برتر معرفی شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با اشاره به استقبال گسترده هنرمندان و پژوهشگران گفت: این مشارکت نشان‌دهنده علاقه جامعه فرهنگی و نسل جوان به بزرگداشت امامزادگان و ترویج فرهنگ اهل‌بیت (ع) است.

وی ادامه داد: برای تقویت بخش علمی و فرهنگی کنگره، جلساتی با اساتید حوزه و دانشگاه برگزار و دیدارهایی با علمای قم انجام شد. همچنین جشنواره عکاسی استانی، سه شب شعر با محوریت امامزادگان محمد محروق و ابراهیم (ع) و خوانش سرود اختصاصی کنگره با همکاری گروه سرود آموزش و پرورش نیشابور برگزار گردید.

احمدزاده با اشاره به مشارکت گسترده دانش‌آموزان افزود: از طریق شبکه شاد، بیش از یک‌هزار اثر دانش‌آموزی به دبیرخانه ارسال شده است که بیانگر پیوند نسل جوان با فرهنگ اهل‌بیت (ع) است.

وی در ادامه از برگزاری نماز وحدت‌آفرین جمعه با حضور بیش از هشت هزار نفر در محل آستان مقدس، توزیع ۴۰۰ بسته کمک تحصیلی از محل موقوفات و کمک خیرین و نیز برگزاری راهپیمایی دلدادگان اربعین به مقصد آستان امامزادگان خبر داد که با استقبال گسترده مردم همراه بود.

مدیرکل اوقاف خراسان رضوی در پایان تصریح کرد: سخنران اصلی این کنگره آیت‌الله مروی، دبیر دوم شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور خواهد بود. وی افزود: این کنگره فرصتی ارزشمند برای بازشناسی میراث علمی، فرهنگی و معنوی نیشابور و تقویت پیوند نسل جوان با فرهنگ اهل‌بیت (ع) به شمار می‌رود و می‌تواند زمینه‌ساز توسعه فعالیت‌های علمی و فرهنگی در جوار این آستان‌های نورانی باشد.

خبرنگار : سمیرا کرامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − شش =

پربازدیدترین ها