اقتصاد ایران فیزیوتراپی میخواهد
ریال نیوز : وزیر کار گفت: اقتصاد ما فیزیوتراپی میخواهد و این در حالی است که ما سالها دنبال جراحی میگردیم.
به گزارش ریال نیوز، احمد میدری امروز در بیست و یکمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران با بیان اینکه رفتار صنعتگران و تولیدکنندگان واقعبینانه است، اظهار کرد: در الگوی سیاستی تا اجماع در مسئلهها ایجاد نشود مسئلهها حل نمیشود و باید با ایجاد توافق موانع را حل کنیم.
وی عنوان کرد: در حوزه فنی و حرفهای و در حوزه روابط کار بین کارگر و کارفرما، ادارهای داریم که میتوانید مسائل را در این کمیته مشترک بررسی کنید.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که اقتصاد ایران از سال ۱۳۰۸ دولتی شد و ما در آن گرفتار شدیم و امروز با حجم عظیمی از مشکلات روبهرو هستیم، با اشاره به انتقاد از عنوان شدن «جراحی اقتصاد ایران» گفت: این استعاره شکل گرفته و یک ذهنیت ایجاد شده است که درست نیست، بلکه اقتصاد ما فیزیوتراپی میخواهد، این در حالی است که ما سالها دنبال جراحی میگردیم. دنیای سیاستگذاری این بوده است و ما اشتباه میکنیم و دنبال جراح میگردیم؛ باید نگرشها را تغییر دهیم.
وی با تاکید بر تغییر نگرشها اضافه کرد: در شرایط سخت افراد سه مدل رفتار دارند که یکی از این موارد خیالپردازی است و افراد میخواهند دنیا را یک باره تغییر دهند. یکسری افراد گاهی زمین گیر و افسرده میشوند و یکسری از افراد واقعبینانه، قدم به قدم حرکت میکند.
هتلهای تحت مدیریت صندوقهای بازنشستگی در وضعیت خوبی نیستند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در حاشیه این نشست در خصوص واگذاری بنگاهها به بخش خصوصی گفت: ما مالکیت برخی صنایع مانند هتلداری و خطوط هوایی را داریم و به دنبال آن هستیم تا بهرهبرداری اینها را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: ما به دنبال تعریف افقهای جدیدی هستیم، زیرا مسائل مربوط به واگذاریها همیشه حساس است و معمولاً مسئله با مخالفت ذینفعان نامشروع قرار میگیرد لذا باید در مورد هر شرکت بهصورت جداگانه صحبت کنیم.
وی افزود: به عنوان نمونه در خصوص واگذاری هتلها باید بگویم که هتلهای تحت مدیریت صندوقهای بازنشستگی مانند صندوق فولاد یا صندوق کشوری در وضعیت خوبی نیستند و در کیش هتلهایی هستند که در حال مخروبه شدن است اما آنهایی که متعلق به نهادهای عمومی و بخش خصوصی است بسیار پررونق است.
میدری اظهار کرد: بنابراین ما به دنبال آن هستیم که این هتلها را به مدت مثلاً بیست سال به بخش خصوصی واگذار کنیم و مدیریت را برای مدتی به بخش خصوصی واگذاری کنیم و ما از درآمد ثابت حاصل از واگذاری مدیریت آن استفاده کنیم البته شرط ما این است که در هر قدمی که پیش میِرویم کارگری اخراج نشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تمام هتلها و دو خط هوایی که دارید سود ده هستند؟ افزود: از تعداد پنجاه و هشت هتلی که داریم تعدادی زیانده و تعدادی هم سود ده است.
میدری در پاسخ به این سوال که آیا با وجود زیانده بودن این شرکت بازهم قصد دارید مالکیت آن را حفظ کنید؟ گفت: به دلیل پیچیدگیهای حقوقی واگذاری مالکیت صورت نمیگیرد بنابراین ما میخواهیم به جای واگذاری مالکیت، واگذاری مدیریتی را تجربه کنیم و نمونههایی را در این زمینه داریم.