عامل اکثر بیماری‌ها کم تحرکی است

ریال نیوز : معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: ۵۴ درصد مردم از کم تحرکی رنج می‌برند و عامل اکثر بیماری‌ها، کم تحرکی است. روز پنجم هفته سلامت امسال که از یکم تا هفتم اردیبهشت ماه با شعار ” سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد ” خواهد بود، به این امر پرداخته می‌شود.

به گزارش خبرنگار ریال نیوز؛ دکتر مهدی قلیان اول، در نشست خبری هفته سلامت که در سالن شهید سلیمانی مجتمع سلامت ( برج سپید ) برگزار شد، گفت: امسال از ابتدای اردیبهشت ماه شروع هفته سلامت را داریم، هر چند از ۱۸ اردیبهشت با شعار شروع سالم ، آینده روشن، برنامه های خاصی داشتیم. شروع سالم باعث امید آفرینی می‌شود. امید آفرینی جامعه در سلامت جسم و روح مردم نقش دارد.

وی افزود: با توجه به پنجره جمعیتی که نیاز داریم از این وضعیت که متعادل نیست، به وضعیت مطلوب نزدیک کنیم، نیاز است نسل سالم تربیت کنیم و افرادی داشته باشیم که آینده ایران اسلامی را بسازند. شروع سالم از قبل از ازدواج و بارداری با مشاوره ها شامل خواهد شد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: هفته سلامت از از اول اردیبهشت شروع خواهد شد که شعار روز اول ” عدالت در سلامت با پزشک خانواده و نظام ارجاع ” است. سال گذشته حرکاتی بصورت پایه‌ای شروع شده و امسال نظام ارجاع در روستاها، عشایر و شهرهای زیر ۲۰ هزار خانوار دنبال خواهد شد. تمام جامعه امکان درمان دولتی و بخش خصوصی منتخب را خواهند داشت.

دکتر قلیان عنوان کرد: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از میان ۵ میلیون ۴۰۰ هزار نفر تحت پوشش، یک میلیون و ۴۷۴ هزار نفر واجد شرایط هستند تا سطح ۲ و ۳ از درمان بصورت کامل و خطی استفاده نمایند. نطام ارجاع باعث صرفه جویی و  کاهش هزینه درمان خانواده می‌شود و این صرفه جویی باعث توسعه سلامت و زیرساخت‌ها و پزشک خانواده زمینه عدالت و سلامت خواهد بود.

وی ادامه داد: روز دوم به نام ” محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم ” است. نقش مردم در حوزه سلامت، خوب تعریف نشده و گاهی ندیده گرفته شده است. با توجه به ظرفیتی که همیشه در جامعه وجود دارد. طرح‌های فرهنگی با شتاب بیشتری دنبال می‌شود. روز سوم هفته سلامت ” سواد سلامت مادر،  جوانی جمعیت و نسل توانا ” نامگذاری گردیده است. مادر محور زندگی است و نقش آن را هیچ کس نمی‌تواند بازی نماید. او نقش سلامت در پیرامون خود با عملکرد و رفتار خود را دارد. ما یقین داریم افزایش سلامت مادران مطالبه آنها را از ما بیشتر می‌کند و این باعث پویایی بیشتر از مراکز دولتی و افزایش مشارکت مردم می گردد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: سال گذشته حدود ۶۶ هزار و ۶۰۰ مادر توسط مراکز جامع سلامت شناسایی و مراقبت شدند که شامل ۹ مراقبت در دوران بارداری و ۳ مراقبت پس از بارداری بود. در سال آینده برنامه‌ریزی برای مراقبت سلامت و مشاوره زایمان را داریم و کلاس‌های مشاوره را بالا خواهیم برد. سال گذشته فقط ۷ درصد در این کلاس‌ها شرکت کرده بودیم و امسال سعی داریم تا مرز ۲۰ درصد افزایش دهیم.

قلیان اول تصریح کرد: در روز چهارم ” فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت ” به نقش آنها پرداخته می‌شود. بخش فرهنگی، هنری و رسانه نقش بالایی می‌تواند ایجاد کند که به استقرار رفتار پایدار منجر گردد. رسانه‌ها در تبیین نگرش مردم می‌توانند نقش بالایی را ایفاء نمایند. روز پنجم، هفته سلامت، روز ورزش همگانی و سلامت همگانی است. عامل اکثر بیماری‌ها، کم تحرکی است. در حال حاضر ۵۴ درصد مردم از کم تحرکی رنج می‌برند. یک فرد دارای فشار خون و دیابتی با تحرک می‌تواند بیماری خود را درمان کند.

وی با اشاره به شعار روز ششم با عنوان ” مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آینده امید بخش ” گفت: سال گذشته ۷۹ هزار و ۶۴۱ نوزاد در سامانه ثبت شده است که ۹۵ درصد نوزادان توسط مراقبت سلامت به موقع انجام شده است. ۵ هزار و ۴۰۰ نوزاد با وزن کمتر از ۲ کیلو و ۵۰۰ گرم به دنیا آمده اند که اگر مراقبت انجام می‌شد این مشکل بوجود نمی‌آمد.

قلیان بیان داشت: در هفتمین روز هفته سلامت به پویش نوروز امسال ” نه به تصادف، آری به زندگی ” خواهیم پرداخت. کمپین نه به تصادف از اسفند سال گذشته شروع شد که نتایج خوبی داشت. این کمپین در سه فاز طراحی شده است. فاز اول در اسفند و فروردین بود. در فاز دوم و میان مدت به دنبال افزایش سواد سلامت و پویش در مردم هستیم. وقتی مطالبه انجام شد، رویکرد بلند مدت سه ساله پویش اتفاق خواهد افتاد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: امیدواریم در سال جاری و در هفته سلامت با شعار ” سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد ” امید آفرینی, در جامعه توسعه و ترویج داده شود

خبرنگار: سمیرا کرامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × چهار =

دکمه بازگشت به بالا