مهمترین مولفه زیربنایی قدرت، جمعیت است

ریال نیوز : رئیس سازمان بسیج مستضعفین بیان کرد: قدرت فقط مولفه‌های اقتصادی، سیاس، دفاعی نیست، مهمترین مولفه زیربنایی قدرت، جمعیت است.یک بخش رسالت نسل حاضر، توجه به مؤلفه‌های جمعیت و فرزندآوری است.

به گزارش ریال نیوز ، سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در دومین همایش رویش امید که با حضور هزار زوج نوزاد تازه متولد شده سراسر کشور، در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، گفت: این جلسه به باور بنده شکرگزاری است به درگاه خداوند متعال بابت اینکه تعدادی از هموطنان عزیزمان، از خداوند متعال طلب فرزند داشتند و توانستند به فضل الهی دست پیدا کنند.

وی افزود: این ظرفیت در کشور وجود دارد همه خانواده های طالب فرزندی که به دلایلی، نتوانستند صاحب فرزند شوند، در سایه این طرح بتوانند صاحب فرزند شوند. سعی داریم راه‌های گسترش این طرح را دنبال کنیم. از کسانی که در این طرح شامل لطف الهی شدند، می‌خواهیم سفیران طرح رویش امید باشند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین اظهار کرد: این طرح تمام فرآیندها، در سامانه هست و خانواده ها می توانند با استفاده از سامانه مشمول طرح قرار بگیرند. هیچ نگرانی برای گسترش این طرح وجود ندارد. ما الان نیمی از خانواده های کشور را هدف گذاری کردیم. ولی هیچ محدودیتی ندارد اون نیمه دیگر هم اگر وارد سامانه بشوند و تقاضای در پوشش طرح ثبت کنند، اینها هم پذیرفته می شدند.

سردار سلیمانی با بیان این‌که امکانات کشور امکانات فراوانی است، عنوان کرد: برخلاف کسانی که در رسانه ها سیاه نمایی می‌کنند، چه کسی می تواند امکانات ملت ایران رو منکر شود؟ چه کسی می تونه ظرفیت های ملت ایران رو نادیده بگیرد؟ چه کسی می تواند پیشرفت های ملت ایران را نادیده بگیرد؟ فقط پیشرفت های حوزه بهداشت و درمان ما، در طول چهل و شش سال گذشته، نسبت به کشورهای پیشرفته دنیا از یک سطح بالایی برخوردار بوده است.

وی تاکید کرد: ما با اینگونه برنامه ها بایستی امید را تدوین کنیم. بسیار عنوان زیبایی بر این طرح گذاشته شده است، همان طوری که یک خانواده با صاحب فرزند شدن امیدوار می شوند و نشاط به درون خانواده وارد می گردد، این مسئله را باید در مورد کشور در نظر بگیریم. ما اگر به مولفه های جمعیت که یکی رویش امید هست، طرح نفس، ازدواج آسان، توجه به سن فرزندآوری هست، مشکل هرم جمعیتی حل می‌گردد.
 
ایشان متذکر شدند: قدرت فقط مولفه های اقتصادی، سیاسی، دفاعی، فرهنگی و غیره نیست. مهمترین مولفه زیربنایی قدرت جمعیت هست. همیشه در سایه مجاهدت های نسل های کشورمان در گذشته ها، در دوران هایی که بر این کشور شرایط سختی حاکم می شد، توانستیم به سلامت از گذرگاه های سهمگین تاریخ عبور کنیم، در آینده هم باید همین طور باشد. رسالت نسل حاضر، یک بخش این است که به مولفه های جمعیت و فرزندآوری توجه کنیم. به شرایط سهل و ساده برای ازدواج توجه کنیم، تا کشورمان به سمت تحقق ایران قوی، با اقتدار به جلو برود.

سردار سلیمانی تصریح نمود: مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمان بسیج مستضعفین، سپاه های استانی و تشکیلات بزرگ بنیاد تعاون بسیج و موسسه درمان بسیجیان در خدمت به ملت ایران در ابعاد مختلف طرح های ازدیاد جمعیت و جوانی جمعیت نقش آفرینی خواهد کرد. ما در کنار دانشگاه‌های علوم پزشکی، در کنار وزارت بهداشت درمان، در کنار شهرداری‌ها هستیم. هیچگونه کسری برای پشتیبانی از این طرح ها وجود ندارد و نبایست وجود داشته باشد و برنامه ریزی‌ها بایست درست اجرا شود.

مرضیه وحید دستجردی، دبیر ستاد جوانی جمعیت نیز در این همایش، ضمن بیان  آیات قرآن در خصوص ناباروری گفت: مسئله ناباروری یک مسئله فقط زمینی و خاکی نیست و درمان ناباروری درمان و خواست الهی است. درود بر بسیجیان عزیز که این رحمت الهی را به خانه های شما عزیزان آوردند. همین که هدف گذاری شده تا پایان برنامه هفتم، بتوانند بیش از نیمی از کسانی که دچار ناباروری در کشور هستند را درمان کنند، این بسیار هدف گذاری بزرگی است.

وی افزود: درمان در این طرح رویش امید، بیش از ۵۰ درصد بوده که درمان ناباروری در دنیا ۳۰ تا ۳۵ درصد بیشتر موفقیت ندارد. یکی از افتخارات ما در ایران، درمان ناباروری است. امروز ما توریست درمانی را داریم که از کشورهای اطراف، حتی غربی دور، به ایران می‌آیند برای اینکه کارشان اینجا انجام شود، چون معتقد هستند، بهترین درمان، کیفی ترین درمان و بهترین نتیجه را با درمان در ایران می گیرند.

دستجروی با بیان این‌که باید تشکر کنیم از بسیج که این بار بزرگ را از دوش کشور و از دوش دستگاه های اجرایی برمی‌دارند، تصریح کرد:  من از روسای محترم دانشگاه های علوم پزشکی، می خوام که از این فرصت بسیج استفاده کنند. مجلس نیز باید فرصت بیشتری را به بسیج بدهد، که بسیج می تواند انقلاب در این زمینه و در زمینه‌های خدمات درمانی و خدمات بهداشتی انجام بدهد. همچنین بسیج در حوزه ازدواج آسان فعالیت‌های در سراسر استان های کشور دارد ترتیب می دهد، که باید همه دستگاه‌ها وارد شوند. ما اگر می خواهیم مشکل کاهش جمعیت که مشکل بسیار جدی است و  ابر بحران امروز کشور ماست، حل و فصل بکنیم راهی جز این نداریم که بیایم ازدواج آسان را برگزار کنیم.

دبیر سازمان جوانی جمعیت گفت: ما بایستی برای مجردها برنامه داشته باشیم. برای ازدواج آسان باید برنامه داشته باشیم. بایست سن ازدواج را پایین بیاریم که آنهم راهش ازدواج آسان هست. همچنین افرادی که ازدواج می کنند تا چند سال بچه دار نمی‌شوند، این طور می شود که امروز در کشور ما سن متوسط اولین فرزندآوری در زن ۲۷/۵ ساله و متوسط سن اولین فرزندآوری در یک خانم در استان تهران ۳۰/۶سال است. یعنی به تدریج پیک باروری خودش رو این زن از دست می دهد. ما بایستی سن ازدواج رو پایین بیاریم، فاصله بین ازدواج تا اولین فرزندآوری رو سعی کنیم با برنامه هایی مانند برنامه هایی که شما دارید، کم بکنیم. اگر بخواهیم به نرخ ولادتی که به اصطلاح نرخ باروری کلی که در برنامه هفتم است، برسیم، باید فرزند دوم و حتی فرزند سوم را داشته باشیم.

عیسی مالمیر، مدیرعامل موسسه خدمات درمانی بنیاد تعاون بسیج در جمع خبرنگاران بیان داشت: این همایش که به همت این گروه برگزار شده از سال ۱۴۰۰ با راهبرد بسیج کنندگی و استفاده از ظرفیت خیرین و نهادهای همسو طراحی و عملیاتی شده است. برآنیم تا پایان برنامه توسعه هفتم، نیمی از جمعیت نابارور کشور را به درمانشان کمک کنیم. در اجرای این کلان طرح ملی ما نیازمند هم افزایی و شبکه سازی بودیم که، در سه حوزه بیمه ای، بحث درمان که مراکز ناباروری سطح بودند و همچنین استفاده از راهبرد بسیج کنندگی این سه شبکه رو ایجاد کنیم و الحمدلله با توفیقات بسیار زیادی مواجه شدیم.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت خیرین و نهادهای همسو، کارخانجات، شهرداری‌ها، فرمانداری ها روسای محترم دانشگاهی علوم پزشکی این کمک را به ما کرد که امروز این جمله رو خدمت همه عزیزان عرض کنیم، که زوج های نابارور ما بدون هیچ گونه دغدغه ای، جز دغدغه ناباروری،  دغدغه دیگری نداشته باشند. 

مالمیر اظهار کرد: امروز بیمه های پایه اعم از بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی، پای کار هستند. اگر هم کسری در پوشش بیمه های پایه داشته باشیم بیمه های تکمیلی هم از جمله بیمه دانا و بیمه ایران حضور فعالی دارند، و تقریبا بحث درمان زوج های نابارور با راهبرد بسیج کنندگی تکمیل شده و در سراسر ایران، شعب ما منتظر حضور و ثبت نام زوج های نابارور هستند. علاوه بر بحث درمان، ما امسال استفاده از راهبرد بهداشت و پیشگیری هم سرلوحه قرار دادیم و امیدوارم بخشی از زنجیره درمان این موضوع، با راهبرد و سیاست گذاری در حوزه بهداشت و پیشگیری محقق شود.

مدیرعامل موسسه درمان بسیج تصریح کرد: ما در سال گذشته بیش از ۱۵۰ هزار زوج رو شناسایی کردیم، که حدود ۴۰ هزار زوج وارد سیکل درمان شدند و حدود ۴۰ هزار زوج دیگر در ارائه خدمات بهداشتی درمانی داریم انجام می‌دهیم. همچنین حدود ۲۵ هزار زوج نیز در حال راستی آزمایی هستند.

وی اعلام کرد: درصد موفقیت ما در این طرح حداقل ۴۰ درصد است. در این طرح دو استان کرمان و سمنان توفیقات بیشتری داشتند . در همایش امروز بیش از هزار زوج از سراسر کشور و همه استان ها، حضور فعالی دارند.

خبرنگار : سمیرا کرامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + 1 =

پربازدیدترین ها