تولید از تصمیمات خلقالساعه ضربه می خورد

ریال نیوز : مدیرعامل شرکت فرآوردههای گوشتی «رباط» از مشکل تراشی های متعدد و بدون پشتوانه علمی بر سر راه این صنعت انتقاد کرد و گفت : متأسفانه در هیچ کشوری ندیدیم که چنین هجمهای به صنعت خود وارد سازند.
به گزارش ریال نیوز ، مصطفی عبداللهی، مدیرعامل شرکت فرآوردههای گوشتی «رباط» درباره آخرین وضعیت تولید فرآوردههای گوشتی گفت :
افزایش نرخ مواد اولیه، یعنی از دست رفتن برنامهای که میتوانستید در تولید داشته باشید. به نظر من اصول برنامهریزی یکی از مباحث مدیریت، به ویژه در تولید است. اینکه تولیدکننده بتواند نقطه سفارش انبار خود را با توجه به مدت زمانی که مواد اولیه در دسترس است تعریف کند، فقط نیازمند اراده خود او نیست و یکسری مجهولات خارج از مجموعه است که روی تولید تأثیرگذار است. افزایش ارزی که در دو سه ماه گذشته اتفاق افتاده است، قطعاً 40 درصد از سرمایه هر شرکت و هر ایرانی را دود کرده و هوا داد. این چیزی نیست که ما مسبب آن باشیم و در اثر سیاستگذاریهای بدون مطالعه خبرگان اقتصادی صورت گرفته است.
وی با بیان این که به عنوان یک ایرانی متأسفم که هماکنون واردکننده دستگاههای استوک صنعت غذا در صنایع فرآوردههای گوشتی هستیم اظهار داشت : این بدِ حادثه است که قطعاً در کیفیت و بهرهمندی مردم از محصولات کیفی و تکنولوژی حرف اول را خواهد زد. اینکه ما امکان بهرهبرداری از دانش روز دنیا در بخش ماشینآلات را نداریم، یک نقطه شکست است و از این نقطه نظر نیز تأثیرپذیر هستیم و یک عامل بیرونی این امر را برای ما ایجاد میکند.
وی نوسانات ارزی را بسیار جدی برشمرد و افزود : این تأثیرپذیری از ارز در صنعت فرآوردههای گوشتی 98 درصد است. در صنعت ما متأسفانه مواد اولیه، کارتن، مواد اولیه خوراک دام و روغنی که مصرف میکنیم و … وارداتی هستند. هر لیتر روغن و یا گوشت برزیلی، چندین برابر افزایش قیمت یافته است.
عبدالهی ادامه داد : گوشت را کیلویی 140 تا 150 هزار تومان خریداری میکردیم، اما اکنون به 245 هزار تومان رسیده است. ادامه این روند موجب میشود که رعایت اصول کیفی که ماحصل آن تولید کیفی محصول درجه یک و ممتاز است با توجه به اقتصاد بیرون، تحتالشعاع قرار گرفته و پارادوکس بزرگی بهوجود آید که روی قیمت محصول برای مصرفکننده تأثیر بسیاری خواهد داشت؛ زیرا اگر بخواهیم محصول را با گوشت 245 هزار تومانی تولید کنیم قطعاً قیمت آن بیش از 300 هزار تومان خواهد بود و قدرت خرید مردم هم جوابگوی این قیمت نیست و شرکتهایی که یکی از منشورهای اخلاقی آنها رعایت اصول کیفی است را تحت تأثیر قرار میدهد.
به گفته وی امید است بهجایی نرسیم که مجبور شویم واحد خود را تعطیل کرده و یا ناچار شویم ریل مجزایی برای 44 سال گذشته ایجاد کنیم، زیرا بههرحال این امر در هر دو حالت نقطه شکست محسوب میشود که شرکتها و مدیران آنها در این عارضه تأثیرگذار نیستند و همه این فشار از محیط اقتصادی به تولیدکننده وارد میشود.
وی با توجه به پایین بودن مصرف سرانه فرآوردههای گوشتی در ایران نسبت به کشورهای اروپایی گفت : متأسفانه کسانی که سوسیس و کالباس را در لیست کالاهای آسیبرسان قرار دادهاند بدون در نظر گرفتن هیچ معیاری آن را لحاظ کردهاند؛ به طوری که سوسیس، کالباس و فرآوردههای گوشتی و ساندویچ در سه ردیف اول لیست کالاهای آسیبرسان قرار دارند اما سیگار در رده نهم یا دهم آن قرار گرفته است. این امر نشان میدهد که یک جریان در کار است که در صورت برخورداری از قدرت و هزینهکردن میتوان این موضوع را تحت تأثیر قرار داد. به نظر من افرادی ناآگاهانه، این مسأله را تعریف و اطلاعرسانی کرده و همین امر مبنای تصمیمگیری برای حوزه مالیاتی قرار میگیرد، خیلی عمیق به حوزه کسب و کار فکر نکردهاند که ببینید با تصمیمی که میگیرند چه تعداد از نیروی انسانی و شرکتها تحت الشعاع قرار میگیرند!
عبدالهی صنعت غذا را یک صنعت استراتژیک دانست که در صورت عدم برخورداری از آن حتی اگر دسترسی به بمب اتم هم داشته باشیم یک جای کار ایراد جدی پیدا کرده و بنابراین امنیت ملی تحتالشعاع قرار میگیرد تصریح کرد : در مورد سوسیس و کالباس نمیدانم دیگران چگونه فکر میکنند اما به باور من و همکارانم در انجمن فرآوردههای گوشتی در همه صنایع، واحدها و تولیدکنندگان مثبت و منفی وجود دارند و نمیتوان همه را با یک چوب راند. در واقع تفویض مسئولیت باید در دستور کار وزارتخانهها قرار گیرد و مسئولیتها از حوزههایی که عریض و طویل شدهاند و حتی نمیتوانند به درستی تصمیمگیری کنند به بخشهای چابکتر یا NGO و انجمنها واگذار شود. این در حالی است که 20 گرم مصرف سرانه فرآوردههای گوشتی مردم در ایران رقمی نیست که سلامت مردم را به خطر بیندازد. نیتراتی که از آن صحبت شده و تبدیل به یک چماق ترسناک برای سلامت مردم شده است در محصولاتی مثل سیبزمینی، پیاز و میوهها نیز وجود دارد و به راحتی مورد مصرف مردم قرار میگیرد و در آنجا هیچ کس نگران سلامتی مردم نیست!
وی با بیان این که در ایران میزان نیترات در فرآوردههای گوشتی ppm 250 است و این میزان حتی پایین تر از حد استاندارد جهانی است افزود
: اینها هیچکدام مبنای تصمیمگیری نیست و این قسمت بد ماجرا است. متأسفانه در هیچ کشوری ندیدیم که چنین هجمهای به صنعت خود وارد سازند. در ترکیه، محصول سوسیس و کالباس، 6 ماه تاریخ انقضا دارد و در هیچ کجا مثل ایران با این مسأله برخورد نمیکنند و اینها به واسطه محدودیتهایی در حوزه دانش و تخصص افراد تصمیمگیر نمود مییابد.
عبدالهی ادامه داد : متأسفانه ما در این حوزه ضعف جدی داریم و نمیدانیم در کجا روی حوزه استراتژیهایی بر مبنای سلامت تمرکز داشته باشیم. در رابطه با نیترات و یا هر عامل منفی دیگر در خوراک مردم آن را رسانهای و ایجاد ترس میکنیم و نمیدانیم که در کجا اثر منفی بیشتری خواهد داشت. باید بدانیم که بیشتر در کجا باید روی سلامتی مردم تمرکز کنیم. با یک آمار دقیق میتوان دریافت که در محصولات کشاورزی نیز استفاده بیش از حد از برخی مواد همچون اوره میتواند برای سلامتی مردم مضر باشد و این امر تنها در حوزه غذا تعریف نمیشود و در حوزه کشاورزی نیز اتفاق میافتد. در آنجا است که باید دیوارها را فرو ریزیم و نسبت به تعیین سیاستهایی که بتواند جریان را خنثی کند، اقدام نماییم، اما متأسفانه هیچ سروصدایی در آن جا شنیده نمیشود و تنها صنعت فرآوردههای گوشتی به پیراهن عثمان برای لاپوشانی و بهرهبرداری مبدل میشود؛ تنها برای اینکه بگویند ما نسبت به جریان سلامت خیلی حساس هستیم و این یک پارادوکس است که نمیتوان وزن متعادل آن را احساس کرد.
منبع : اقتصاد سبز