ساختن جامعه سالم بدون نماز امکان پذیر نیست

ریال نیوز : رئیس جمهور گفت: ساختن جامعه سالم بدون نماز امکان پذیر نیست؛ محور سبک زندگی اسلامی نماز است.

به گزارش ریال نیوز ، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در آئین آغاز به کار سی امین اجلاسیه سراسری نماز در مصلای خاتم‌الانبیای شهر زنجان با تاکید بر این‌که ساختن جامعه سالم بدون نماز امکان پذیر نیست؛ محور سبک زندگی اسلامی نماز است، گفت: سبک زندگی برای انسان سالک باید با محور بودن نماز شکلی گیرد؛ اولین توصیه و تأکید به صاحبان مکنت و قدرت نماز است.

وی افزود: حجت‌الاسلام قرائتی همت زیادی در حوزه نماز به خرج داده‌اند و در بسیاری از حوزه‌ها از جمله خانه و خانواده، مدرسه و دانشگاه، دستگاه‌های اداری، سازمان‌ها و عموم مردم این تلاش‌ها برای توجه دادن به فریضه نماز مؤثر بوده و بعد از این هم باید ادامه یابد.

مؤثرترین عنصر در خودسازی و جامعه‌سازی قرآن و نماز است

رئیسی با بیان این‌که مؤثرترین عنصر در خودسازی و جامعه‌سازی قرآن و نماز است، ابراز کرد: نماز بسیار در حیات طیبه و شکل‌گیری حیات طیبه تأثیرگذار است و ساختن جامعه سالم بدون نماز امکان‌پذیر نیست.

رئیس‌جمهور نماز را محور سبک زندگی اسلامی نماز دانست و گفت: طبق آیه «الَّذِینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّکَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْکَرِ ۗ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ» اولین توصیه و تأکید به صاحبان مکنت و قدرت نماز است و در پرتو نماز، زکات، امر به خوبی‌ها و نهی از زشتی‌ها شکل می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر نماز اقامه شود مبارزه با نفس و شیطان درون و هم با شیاطین بیرون ضرورت خواهد گرفت و مستحکم‌ترین پشتوانه و عنصر برای انسان سالک و امیدآفرین ترین فریضه در احکام الهی نماز است و سالک انس با خدا و بهشت را رسیدن به قله معرفتی را در نماز جست و جو می‌کند.

آنچه همه ما را رنج می‌دهد، آسیب‌های فردی و اجتماعی است

رئیسی با تأکید بر این‌که در سختی و نشاط و هیچ حالتی نباید نماز ترک شود، عنوان کرد: آنچه همه ما را رنج می‌دهد، آسیب‌های فردی و اجتماعی است و در عین حال انسان هم از طریق نفس درون و هم شیاطین بیرون تهدید می‌شود اما راه نبرد با تهدیدها نماز است.

وی با اشاره به این‌که هیچ کسی در این مسیر به قله و جایگاه الهی نرسیده مگر با نماز، تصریح کرد: نماز هم طریق و راه و هم مقصد و مقصود است و بهترین وسیله ذکر لسانی و قلبی با خداست و این موضوع در سلوک آثار بندگی و نماز پیداست.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که در روایات موضوع اختیار الصلاة داریم و یکی از شاخص‌های مهم برای گزینش است، اظهار کرد: در آیه شریفه یک اقدام شخصی برای افرادی که صاحب مکنت و مسؤولیت هستند در خصوص کیفیت بخشیدن به نماز مطرح شده است و مدیری که نمازخوان است، تلاش کند به نماز خود کیفیت بدهد و نماز از لقلقه زبان به جان و دلش سرایت کند.

وی با اشاره به این‌که نماز جسم و روح و مناسک، شرایط و اجزایی دارد، تأکید کرد: اگر می‌خواهیم اقدامات‌مان مؤثر باشد یا اینکه ذکر خداوند بر زبان، قلب، روح، جان و رفتارمان حاکم شود، توجه به روح نماز می‌تواند انسان را تقویت کند و وظیفه ما آن است که روحمان با روح نماز انس بگیرد این رمز موفقیت است.

رئیسی نماز را یکی از دعاهای مستجاب دانست و گفت: نماز هم نفرین می‌کند و هم دعا می‌کند و دومین نکته آیه مذکور تلاش برای اجتماعی کردن نماز است و اهل هنر، قلم و رسانه باید برای ترویج نماز تلاش کنند و معرفت و تبیین نماز را با بیان‌های مختلف در سطوح مختلف از کودکان تا سطوح نخبگانی مورد توجه قرار دهند.

بهترین عنصر برای صیانت از نسل جوان و آحاد جامعه نماز است

وی ترویج نماز را مهم خواند افزود: کسانی که در جایگاه سازمانی و اداری، مؤسسات علمی و پژوهشی فرهنگی، حوزه‌ها و سایر موارد مسئولیت دارند باید کاری کنند تا جلوه نماز قدرت گیرد و اگر سلوک این افراد نماز باشد، دیگران هم به نماز دعوت می‌شوند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر این‌که ما باید نسبت به آسیب‌های اجتماعی نگران باشیم و این آسیب‌ها جامعه را تهدید می‌کند، عنوان کرد: نمی‌توانیم فضای مجازی را محدود کنیم، چون دسترسی برای همه وجود دارد و امروز همه سطوح زندگی در این بستر تعریف می‌شود و همه لایه‌های زندگی و شئون زندگی انسان معاصر را در برگرفته و روز به روز به سمت هوشمندسازی و گام‌های بعدی پیش می‌رود.

وی با بیان این‌که در عالم ارتباطات و اطلاعات تنها راهی که می‌توانیم از آسیب‌ها جلوگیری کنیم، نماز است، تصریح کرد: بهترین عنصر برای صیانت از نسل جوان و آحاد جامعه نماز است.

رئیسی ادامه داد: همه مراکز فکری و اندیشه‌ای و فرهنگی در همه مراحل اعم از خانه، مدرسه، دانشگاه و مراکز سازمانی همه خود را نسبت به نماز، رصد و توجه به نماز مسئول بدانند و هرچه در این زمینه کار شود باز هم جا برای فعالیت بیشتر وجود دارد.

وی به اهتمام مقام معظم رهبری و بزرگان به فریضه نماز و سیره و سلوک علما اشاره کرد و گفت: نماز در اعمال دیگر مثل جهاد، حج، اعتکاف و سایر امور محوریت دارد و رمز موفقیت است و وصیت‌نامه امام خمینی (ره) و شهدا ما را به نماز توجه دادند و حجت بزرگی است.

باید توجه به نماز و روح نماز مورد عنایت قرار گیرد

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت ارزیابی و رصد عملکرد بخش‌های مختلف در حوزه نماز، تصریح کرد: موفقیت‌ها و کاستی‌های سازمان‌ها، دستگاه‌ها و دانشگاه‌ها را ضروری است و باید توجه به نماز و روح نماز نیز مورد عنایت قرار گیرد.

وی با اشاره به این‌که در دولت نسبت به همه به ویژه نسل جوان و نوجوان به عنوان سرمایه‌های بزرگ کشور مسئولیت داریم، اظهار کرد: توجه دادن نسل جوان و نوجوان به نماز و برکات نماز وظیفه همه نهادهای الگوساز است.

رئیسی با بیان این‌که کتاب‌ها و آثار هنری ارزشمند به برکت پرچمی که حجت‌الاسلام قرائتی برافراشته تولید شده اما باید بیشتر کار شود، عنوان کرد: برگزاری این اجلاس نماد و نمود است جنبه یادآوری دارد و سالی یک بار کفایت نمی‌کند و باید در طول سال فعالیت‌ها تداوم داشته باشد.

مهمترین عنصری که بچه‌های فلسطینی را در صحنه مقاومت نگه داشته نماز و ایمان است

وی به جلوه‌های نماز در فلسطین مظلوم مقتدر اشاره کرد و افزود: مهمترین عنصری که بچه‌های فلسطینی را در صحنه مقاومت نگه داشته نماز و ایمان است و نیروبخش ترین عنصر برای انسان مجاهد نماز و توجه به خداست و خود را در مقابل عزت و قوت مطلق می‌بیند.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که بزرگترین پشتوانه فلسطین نماز و ایمان به خداست و دشمن زبون را مستاصل کرده است، ادامه داد: امروز شرافت در مقابل شرارت قرار گرفته و به تعبیر رهبر انقلاب امروز پیروز میدان فلسطین و شکست‌خورده میدان رژیم صهیونیستی است.

وی مهمترین مؤلفه قدرت برای انسان سالک و جامعه قدرتمند را نماز و انجام تکالیف و دستورات الهی دانست و گفت: چهارپایه اصلی نظام‌سازی در آیه شریفه ذکر شده مطرح شد که اولین محور آن نماز است.

رئیسی با اشاره به این‌که در دفاع مقدس هم رزمندگان با قدرت نماز و با عنایت ائمه اطهار (ع) با دشمن نبرد می‌کردند، یادآور شد: مردم زنجان متدین و اهل اقامه نماز هستند و در تاریخ این استان توجه به حکمت و معرفت را می‌بینیم که در پرتو نماز اتفاق افتاده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + پنج =

دکمه بازگشت به بالا