قارچ های سمی در پشت بام های پایتخت

به گزارش ریال نیوز، قارچ های سمی‌که سلامت شهروندان را به خطر می اندازد و هر روز هم به تعداد آنها افزوده می‌شود. سالهاست که زیبایی بصری خیابان ها و کوچه های پایتخت به دلیل ساخت و سازهای عجیب و غریب به هم ریخته است و این بار نوبت آسمان پایتخت بود که با دکل‌های مخابراتی که روی پشت بام ها خود نمایی می‌کنند هارمونی آسمان را نیز بهم بریزد. گویا اعتراض شهروندان نیز به جایی نمی رسد و پیمانکاران با دور زدن قانون و بدون گرفتن مجوز از وزارت بهداشت و در غیاب نظارت جدی با پرداخت مبالغ چند ده میلیونی مالکان ساختمان ها را تطمیع و دکل‌های مخابراتی ر ا در حیاط و یا پشت بام ها نصب می‌کنند.

فضاي اطراف دكل‌ها، محيطي آلوده از امواج مخابراتي و راديويي است كه براي همسايگان بيماري‌ها و عوارض به ارمغان مي‌آورند. تغيير در انرژي ارتعاشي و گردشي مولكول‌هاي بيولوژيك، تغيير در نوار مغزي و رفتارهاي رفلكسي، تغيير در تركيبات شيميايي و سلولي خون، تغيير در سيستم هورمون‌هاي درون‌ريز و سيستم‌هاي ايمني بدن، تغيير سرعت رشد تومورها، اختلال در تبادل كلسيم، سردرد و تهوع، جلوگيري از تكثير سلولي و در نتيجه ناباروري، آب ريزش چشم، سرگيجه، پيدايش ناهنجاري‌هاي مادرزادي در جنين، سوزن سوزن شدن بدن، اختلالات عصبي، رشد سلول‌هاي سرطاني پستان و مغز بخشي از اين فهرست هستند.

• دکل‌هایی از ناکجا آباد

با وجود آنکه بیش از یک دهه از نصب دکل‌های مخابراتی ( BTS ) در پشت بام خانه ها و ادارات می‌گذرد اما هنوزهیچ مبنای علمی برای این کار ارایه نشده است. با گسترش روز افزون ارتباطات و نیاز مردم به اینترنت پرسرعت برخی از مسئولان این نیاز را بهانه ای برای نصب این دکل‌ها در پشت بام ها اعلام می‌کنند و مدعی هستند که اگر این دکل‌ها نباشند نمی توان سرعت اینترنت را افزایش داد درحالی که قرار بود با راه اندازی برج میلاد به عنوان ششمین برج بلند مخابراتی جهان این مشکل برای همیشه مرتفع شود و علاوه بر آنتن دهی مناسب برای همه نقاط پایتخت مشکل اینترنت هم حل شود اما به نظر می رسد سود نصب دکل‌های مخابراتی بر روی پشت بام ها برای پیمانکاران بیشتر است و به همین دلیل هر روز شاهد روییدن این دکل‌ها روی پشت بام ها هستیم.

طبق قانون نصب دكل‌هاي مخابراتي بدون اجازه شهرداري ممنوع است اما پيمانكاران شركت‌هاي مخابراتي به راحتي با تطميع برخي صاحبخانه‌ها كه بر اثر ناآگاهي ( و در برخي موارد حتي نياز مالي) سلامت و آرامش خود، خانواده و همسايگان و هم محلي‌هايشان را به سالانه چند ده ميليون تومان مي‌فروشند، با نصب اين دكل‌ها در منازل شخصي افراد در عمل اين قانون را دور مي‌زنند. براساس استاندارد ملي نصب آنتن‌ها و دكل‌هاي مخابراتي، ميزان انرژي ساطع شده از اين دستگاه‌ها نبايد بيش از 45‌ صدم وات بر مترمربع باشد. از سوی نهادهای مسوول بارها اعلام شده که تشعشعات پرتوهای رادیویی کمتر از میزان استاندارد تعیین‌شده است اما در سوی دیگر متخصصان و پزشکان اعلام کرده اند این تششعات می تواند آسیب های جبران ناپذیری برای مردم بخصوص زنان باردار به همراه داشته باشد. مطالعات علمی پژوهشگران، خبر از خطرات جبران ناپذیر تشعشعات الکترومغناطیسی دکل‌های مخابرات می دهند . با این حال معاونت سلامت وزارت بهداشت و همچنین سازمان نظارت بر مقررات رادیویی بارها بر بی خطر بودن این دکل‌ها و بی ضرر بودن آن برای مردم تاکید دارند. در مقابل چنین اظهارنظری اکثر متخصصان مغز و اعصاب بر این باورند که هر چند میزان تشعشعات این ایستگاه‌ها اندک هم باشد، اما به مرور در معرض قرار گرفتن دایم در مقابل این تشعشعات می‌تواند تاثیرات بسیار منفی را بر بدن افراد بگذارد.

محمدرضا اکبری متخصص مغز و اعصاب در گفت و گویی که با روزنامه دنیای اقتصاد داشت در این ارتباط گفت : میزان تاثیر امواج الکترومغناطیسی آنتن‌های BTS با توجه به شدت و مدت زمان قرار گرفتن فرد در برابر آن بیشتر می‌شود.تشعشعات الکترومغناطیسی همیشه بر سلامت انسان تاثیر داشته است. در همین ارتباط تحقیقاتی در جامعه آمریکا روی تاثیرات این امواج الکترومغناطیسی بر مغز انسان صورت گرفته که نشان می‌دهد میزان تاثیرگذاری با توجه به شدت بیشتر فرکانس و زمان زیاد قرار گرفتن فرد در برابر امواج بیشتر می‌شود.

این متخصص مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: هر چقدر به امواجی که از آنتن‌های BTS تلفن‌همراه ساطع می‌شود مثل آنتن‌هایی که در پشت بام یا حیاط منزل قرار می‌گیرد نزدیک‌تر باشیم خطرناک‌تر خواهد بود.

وی تصریح کرد: «قوی‌ترین امواج زمانی به بدن می‌رسد که فرد زیر این آنتن‌ها قرار داشته باشد. اما هر چه از فاصله ۵ کیلومتری آنتن‌ها دورتر شویم امواج قدرت خود را از دست خواهند داد.

دکتر محققی رییس مرکز تحقیقات سرطان نیز در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها گفت: «اصولا آنتن‌های تلفن‌همراه دکل‌های مخابراتی و همچنین امواج ناشی از دکل‌های برق فشار قوی هر یک به نوبه خود اثرگذاری خفیف تا شدیدی را روی افراد دارند.

وی درخصوص اثرگذاری تشعشعات ناشی از سیستم BTS آنتن‌های تلفن‌همراه می‌گوید: تمام این تشعشعات اگر در فاصله نزدیک بدن قرار گیرند، قلب یا سیستم اعصاب مرکزی یا گوش و چشم را تحت تاثیر قرار می‌دهند و باعث ایجاد اختلالاتی در این اعضا یا بروز بیماری‌هایی می‌شوند.

به عقیده رییس مرکز تحقیقات سرطان در زندگی امروزی اکثر افراد تحت تاثیر این امواج قرار دارند که در مورد امواج پرفرکانس و حتی سایر امواج توصیه می‌کنیم که این دکل‌ها تا شعاع معینی دور از مناطق مسکونی نصب شوند و چنانچه این آنتن‌ها یا دکل‌ها در مناطق مسکونی نصب شده‌اند، حتما باید جابه‌جا شوند؛ چون زندگی طولانی مدت افراد و خصوصا کودکان در مجاورت این دکل‌ها بسیار خطرناک است.

غیر استاندارد بودن این دکل ها و عوارض ناشی از آنها موضوعی است که به نظر می رسد در دوره چهارم شورای شهر توجه بیشتری به آن می‌شد و دغدغه برخی از اعضای شورای شهر بود. اردیبهشت ماه سال 90 بود که مهدی چمران رئیس شورای شهر نسبت به نصب دکل های مخابراتی در حیاط های 6 متری خانه انتقاد کرده بود. معصومه ابتکار رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر نیز در دویست و هفتاد و یکمین جلسه شورای شهر تهران به غیر استاندارد بودن نصب دکل ها و آنتنهای مخابراتی در منازل اشخاص و سطح شهر انتقاد کرده و گفته بود : متاسفانه استانداردها در نصب این آنتن ها و شعاع مجاز آنها رعایت نمی شود و اغلب این آنتن ها با اتاق خواب و منزل افراد فاصله ای کمتر از یک متر دارد. همچنین مرتضی طلایی از نصب مخفیانه دکل های مخابراتی توسط پیمانکاران در پشت بام خانه ها خبر داده بود و در هشداری به شهروندان گفته بود : شهروندان باید بدانند میزان عوارض منفی که از نصب دکل های موبایل نصیب آنها می شود در برابر درآمدی که کسب می کنند بسیار بالاتر است .

وعده هایی که غیر متخصص ها می دهند

در سیصد و هشتادو یکمین جلسه رسمی‌شورای شهر در 17 خرداد ماه سال 90 مصوبه ساماندهی دکل‌ها ، آنتن ها و ایستگاه های ارتباط رادیویی در شهر تهران به تصویب رسید . در ماده ششم این مصوبه تاکید شده است که رعایت کلیه قوانین ، مقررات ، آیین نامه ها و استانداردهای فنی ، بهداشتی و زیست محیطی و دستور العمل های سازمان حفاظت ، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، سازمان انرژي اتمي ايران و شهرداري تهران براي اشخاص حقيقي و يا حقوقي متقاضي يا دارنده پروانه دكل‌‌ها، آنتن‌‌ها و ايستگاه‌هاي ارتباط راديويي الزامي است.

اما با وجود این مصوبه سالهاست که برخی از پیمانکاران بدون مجوز اقدام به نصب این دکل‌ها آن هم تنها با پرداخت پول به مالکان می‌کنند .

اردیبهشت ماه سال گذشته بود ناهید خداکرمی (با مدرک لیسانس مامایی) به عنوان رئیس کمیته سلامت شورای شهر اعلام کرد: بیش از 2 هزار دکل بدون مجوز در شهر تهران نصب شده است و تمام دکل‌های بدون مجوز جمع‌آوری می‌شوند. عضو شورای شهر تهران در ادامه گفته بود : در کارگروه دکل‌ها که مدیریت آن تغییر کرده است، به سرعت وارد عمل شده‌ایم و اخطارهایی برای افرادی که نسبت به نصب دکل بدون مجوز اقدام کرده‌اند فرستاده‌ایم و قطعا از سال جاری تمام دکل‌های بدون مجوز در شهر تهران جمع‌آوری می‌شوند.

جای تعجب است که خداکرمی به عنوان یک پزشک ماما و رییس کمیسیون سلامت مضر بودن این دکل‌ها و تششعشات آن را رد کرد و می گوید: مضرات دکل‌ها بستگی به طول موج دارد و خیلی از دکل‌ها استاندارد و سالم هستند.

بهمن ماه سال گذشته بود که خداکرمی پیرو مصاحبه های متناقض و غیراصولی خود این بار اعلام کرد ۴ تا ۵ هزار آنتن مخابراتی در شهر تهران نصب شده که نیمی‌از آنها تا سال ۹۷ بدون مجوز بوده‌اند!!!

وی گفت: مردم نباید زیاد نگران آنتن‌های مخابراتی باشند؛ اگر آنتن‌ها جمع‌آوری شوند، خطوط مخابراتی هم مختل می‌شوند و دسترسی به تلفن همراه، وای‌فای و اینترنت هم دچار مشکل می‌شود. او درحالی بر باقی ماندن دکل‌های مخابراتی اصرار و بر ضرر نداشتن آنها تاکید می‌کند که هیچ تخصصی در این ارتباط ندارد.

ریاست کمیته سلامت شورای شهر تهران، گویا حتی به مسئولیت اجتماعی شغل اولیه خود (پزشکی- مامایی) نیز تعهدی نداشته و به اعتراض شهروندانی که زندگی شان به خاطر قرار گرفتن در اطراف این دکل‌ها به خطر افتاده است توجهی ندارد . او تاکید کرده بود تا پایان سال ۹۷ نام شرکت‌های مخابراتی و اینترنتی که بیشترین تخلف را در نصب آنتن‌های غیرمجاز داشته‌اند، اعلام خواهد شد اما این کار هیچگاه اتفاق نیفتاد.

تبدیل شدن تهران به جنگل دکل‌های مخابراتی واقعیتی است که نمی توان آن را منکر شد. نصب 600 دکل در سال 97 با ناراحتی واعتراض بسیاری از شهروندان پایتخت مواجه شد. تعداد زیادی از اهالی انتهای خیابان جشنواره در منطقه تهرانپارس در نامه ای به محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران ، حمل و نقل شورای اسلامی نسبت به نصب اپراتور همراه اول در پشت بام یکی از ساختمان ها اعتراض کردند وخواستار برچیده شدن این دکل مخابراتی که سلامت مردم منطقه را به خطر می اندازد شدند. علیخانی نیز در نامه ای به شهردار تهران خواستار رعایت حقوق شهروندی و مطالبه به حق مردم این منطقه شد. با این حال ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر و نماینده شورای شهر در کارگروه نصب آنتن‌ها و دکل‌های مخابراتی با تکذیب تبدیل شدن تهران به جنگل دکل‌های مخابراتی، گفت: از ۲۹۳ مجوز صادر شده ۸۷ دکل پشت بامی مجوز گرفته‌‌‌اند که از بی‌‌‌ضررترین نوع دکل‌ها محسوب شده و اغلب آنها اشتراکی هستند. به شهروندان اطمینان می‌دهم این دکل‌ها با حساسیت‌های ویژه بررسی می‌شوند و آسیبی به شهروندان وارد نمی‌کنند. امیدواریم با روند اتخاذ شده، تا آخر سال تمامی دکل‌های موجود دارای مجوزهای استاندارد باشند.

اما داستان دکل‌های مخابراتی به اینجا ختم نمی‌شود . خرداد ماه امسال خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه ساماندهی دو تا سه هزار دکل مخابراتی بدون مجوز در پایتخت در دستور کار مدیریت شهری است از وجود این دکل‌ها دفاع کرد و گفت: اعتراض‌هایی که به نبود آنتن یا نبود دسترسی به اینترنت پر سرعت وجود دارد، بسیار بیشتر از شکایت‌هایی است که برای دکل‌ها وجود دارد. یعنی وجود دکل‌ها ضرورت است اما ساماندهی و استانداردسازی آنها هم یک ضرورت است که شورا به جد پیگیر این موضوع است.

به نظر می رسد با وجود آمارهای متناقض ارائه شده توسط خداکرمی رئیس کمیته سلامت از برخورد با دکل¬های غیرقانونی و گزارش ارایه شده در صحن شورای شهر تهران از یک سو و اظهارات غیر کارشناسی که دقیقا با شغل اولیه ریاست این کمیسیون در تناقض است ، می توان اینگونه استنباط کرد که در شورای پنجم اراده ای برای ساماندهی و جمع آوری دکل‌های غیرقانونی که علاوه بر بهم زدن نظم آسمان پایتخت سلامت شهروندان را نیز به خطر می اندازد وجود ندارد و یا اینکه توجیهات اپراتورهای تلفن همراه توانسته تاثیر مثبتی در تغییر نگرش اعضای کمیسیون سلامت و بخصوص ریاست این کمیسیون داشته باشد.

امید بود، که شورای پنجم به جای تصمیم های ناگهانی و سالانه در خصوص تغییر شهردار و مدیریت شهری از یک سو و تلاش در جهت تخریب چهره گذشتگان به جای تلاش برای خدمتگذاری از سوی دیگر، بیشتر تلاش خود را برای حمایت از شهروندان تهرانی و بازنمودن گره های موجود در شهر و تغییر چهره افسرده این شهر به چهره ای شاداب و تلاش برای احیا و حفظ محیط زیست تهران و تلاش برای زیست پذیر بودن این شهر به کار می بست.

برچسب ها:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − یک =

دکمه بازگشت به بالا