پاسخ رئیسی به سخنان اخیر همتی درباره مدیریت بانک ها

ریال نیوز : پاسخ رئیسی به سخنان همتی می تواند پاسخ رئیس دولت سیزدهم به سیاست دولت اعتدال و سیاستگذاری اقتصادی آن باشد.

به گزارش ریال نیوز ، سخنان ناکافی و ملایم سید ابراهیم رئیسی در مجلس شورای اسلامی و در زمان دفاع از کابینه پیشنهادی در نقد عملکرد بانک مرکزی هم از طرف رئیس کل سابق و متنفذ نهاد پولی برتابیده نشد و واکنش شدید و تحریف آمیز عبدالناصر همتی را در پی داشت.

همتی در 2 محور به سخنان رئیسی پاسخ داد و ادعاهای عجیبی را مطرح کرد که به موارد مطرح شده توسط ایشان پاسخ کارشناسی داده می شود. وی نوشت:

۱) براساس استاندارهای مالی بین‌المللی می‌بایست فعالیت عمده بانک‌ها خصوصا دولتی را به خاطر نداشتن کفایت سرمایه، متوقف کند و این اقتدار نظامی به بانک مرکزی داده شود که مانند سایر نقاط دنیا به محض تشخیص ناسالم بودن فعالیت یک بانک، در مورد آن بانک تصمیم گرفته و عمل کند و منتظر فرآیندهای طولانی حقوقی و مصلحت اندیشی نشود.

پاسخ: تاکید صریح همتی بر بانک های دولتی، تحریف در روز روشن و آدرس غلط دادن است. اگرچه بانک های ایران چه دولتی و چه خصوصی قابل دفاع نیستند، اما اوضاع بانک های خصوصی به مراتب بدتر است و این بانک ها در 20 سال گذشته 87 درصد از خلق پول را انجام داده اند و دارای صدها هزار میلیارد تومان معوقه(بخوانید عمدتا سوخت شده) هستند، آنوقت باید بانک های دولتی را تعطیل کرد؟

کفایت سرمایه بانک های خصوصی دی، ایران زمین، آینده، سرمایه، پارسیان و مانند اینها بالا است؟ تنها بانک ایرانی که کفایت سرمایه کافی دارد بانک کارآفرین متعلق به ستاد اجرایی است که از نظر همتی چون دولتی است باید تعطیل شود! چرا همتی بانک هایی که مشمول ماده 141 هستند را تعطیل نکرد. اینکه همتی در روز روشن حقیقت را وارونه جلوه می دهد نشان از این واقعیت است که وی با همین دستورکار در بانک مرکزی کار کرده و پرنوسانترین دوران ارزی کشور را با بازی های پیاپی پانزی بانک های خصوصی رقم زده است. دوران همتی را باید دوران متلاشی شدن اقتصاد ایران نامید که با اختیارات ویژه از سران قوا به همه کاره اقتصاد کشور تبدیل شده بود. در دوران همتی، بانک های خصوصی هرگونه که خواستند تاختند و نتیجه آنرا در 4 تریلیون تومانی شدن حجم نقدینگی و رکوردشکنی های تورمی می شود دید.

۲) مانع از پرداخت تسهیلات تکلیفی مجلس و دولت که نقش عمده در خلق نقدینگی دارد، بشود که این خود نیازمند اصلاح ارتباط مالی دولت و بانک مرکزی و چاره سازی برای تامین کسری بودجه زیاد دولت است.

پاسخ: بانک های خصوصی در دو سال اخیر تقریبا هیچگونه تسهیلات تکلیفی پرداخت نکرده اند. اما وقتی بانک ها واسطه گری مالی را رها کرده و با پول مردم سفته بازی کرده و تعهدات خود را با منابع بانک مرکزی جبران می کنند و امثال همتی هم یار و یاور آنها هستند، مجلس و دولت برای اینکه 1 درصد از انتفاع پولی کشور به مردم برسد ناگزیر از تعریف تسهیلات تکلیفی می شوند. فقط 13 درصد از خلق پول انجام شده به دلیل کسری بودجه دولت است. چرا همتی 87 درصد دیگر که سهم بانک های خصوصی است را عامدانه مخفی می کند؟
به دلیل ضعف تیم اقتصادی سید ابراهیم رئیسی پس از 24 ساعت پاسخی به سخنان عبالناصر همتی مرد متنفذ از حزب کارگزاران سازندگی داده نشده است، اما ضروری است که اقتصاددانان مستقل کشور؛ نه با انگیزه حزبی و جناحی بلکه با انگیزه فنی و منفعت عمومی به موضوع ورود کرده و عرصه را برای هوچی گری اقتصادخوانده های کم سواد و مدعی باز نگذارند.

منبع : تحریریه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × دو =

دکمه بازگشت به بالا