آینده هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال ایران

ریال نیوز : یک فعال حوزه هوش مصنوعی گفت : با توجه به لزوم سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولت باید توجه ویژه ای به حوزه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی نشان دهند .
به گزارش ریال نیوز ، حسین مستخدمین حسینی درباره ترسیم ایران با هوش مصنوعی اظهار داشت : هوش مصنوعی یکی از مباحث داغ چند سال اخیر است و با توجه و سرعت پیشرفت و رشدی که دارد نقدهای مثبت و منفی زیادی را یدک می کشد. اما باید به این نکته توجه داشت که خواه ناخواه این تکنولوژی در زندگی ما نفوذ کرده و نقش بازی می کند حتی اگر آن را با شفافیت در زندگی روزمره خود لمس نکنیم.
این فعال جوان حوزه هوش مصنوعی درباره اتفاقاتی که در سال اخیر افتاد و آينده ای که برای هوش مصنوعی باید متصور شد افزود : به نظرم سالی که گذشت به طور کلی بسیار عالی بود البته نکات منفی و مثبت هم وجود داشت که برای همه حوزه ها این یک امر طبیعی است. وظیفه ما به عنوان فعالین این حوزه این است که همه موارد و موانع را رصد و بر طرف کنیم. حالا این برطرف کردن موانع و چالش ها یا به دست فعالین صنف صورت می پذیرد و یا باید آنها را به سازمان ها و مراجع ذیصلاح گزارش کرد که به آن واسطه حل و فصل شود.
به گفته وی بخش دانشگاه پیشرفت های بسیار زیادی داشته اند و دانشگاه های بسیار زیادی در این حوزه فعالیت چشمگیری را داشتند که می توانیم به دانشگاه فردوسی مشهد اشاره کنیم که واقعا قوی عمل کرده است. سایر دانشگاه هم البته اگر مورد توجه قرار نگیرند کم انصافی است چون این دانشگاه ها هم بسیار سرآمد عمل کرده اند مثل دانشگاه تهران، دانشگاه امیر کبیر و دانشگاه بهشتی.
مستخدمین حسینی ادامه داد : بخش های خصوصی و تولیدی هم به اهمیت استفاده از این فناوری در شاخه های فعالیت خود پی برده اند و در حال آموزش تیم های مدیریتی و کادر خود در این خصوص هستند و بسیاری دیگر هم از این فناوری ها در فعالیت های خود بهره گرفته اند.
وی با اشاره به رونمایی سکوی ملی هوش مصنوعی گفت : بنده اعتقاد دارم که کلیت و مهندسی پروژه بسیار خوب و ارزشمند است اما در خلل تصمیم گیری و اجرای این پروژه ملی مشکلات و بعضاً کوتاهی هایی هم صورت گرفته است. طبیعتاً برای اجرای پروژه های ملی مناقصه انجام می شود و در میان همه شرکت کننده ها مزیت رقابتی آنها مورد بررسی قرار می گیرد و بعد تصمیم گیری می شود مگر اینکه این دست از پروژه ها جزو پروژه های امنیتی باشند. در مورد این سکوی ملی هم البته که روال قانونی پیش رفته است اما حداقل به قدری در اطلاع رسانی ضعیف عمل شده بود که این شک را به وجود می آورد که آیا اصلاً مناقصه ای برگذار شده است یا خیر. نکته بعدی که وجود دارد تعجیل در ارائه نتیجه است که موجب پایین آمدن کیفیت طرح می شود. چرا باید یک سکو در سطح ملی آن هم در حوزه بسیار دقیق و پیشرفته مثل هوش مصنوعی با CMS وردپرس طراحی شود؟ البته طی سال آینده این سکو اصلاح و آماده بهره برداری خواهد شد اما الان می توانیم بگوییم که در حد طرح و یک دموی نمایشی برای توضیح آن است و تا بهره برداری مسیر زیادی مانده که این نشانه درتعجیل در این زمینه دارد.
این فعال حوزه هوش مصنوعی ادامه داد : مورد دیگر شرکت 38 شرکت دانش بنیان در این سکوی ملی هست که شما با جستجو در محیط اینترنت به اسامی این شرکت ها و نقش آنها در توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی دست پیدا نمی کنید. باز هم به نظر بنده در اطلاع رسانی و شفاف سازی کوتاهی شده و یکی از مشکلات پروژه هم همین موضوع است. برای اینکه اتفاقات این چنینی را شاهد نباشیم بهتر است که یک سری استاندارد و قوانین و مقررات برای انجامشان در رگلاتوری ها وضع شود که پیرو آن نهاد های نظارتی هم وارد عمل شوند، تا بررسی های دقیق تر و فنی تر بر روی پروژه ها صورت بگیرد. ما باید منافع و آبروی ملی را در نظر بگیریم به خصوص الان که از بسیاری از جنبه ها کشور عزیز ما ایران تحت حمله قدرت های خارجی برای پایمال کردن منافع ملی و حق خوری هست، باید از تضییع بیتالمال جلوگیری کنیم. و اجازه ضربه زدن را ندهیم.
وی افزود : ما در کمیسیون هوش مصنوعی نظام صنفی رایانه ای تهران که قدیمی ترین کمیسیون فعال در حوزه هوش مصنوعی در کشور هستیم، اعلام آمادگی خود را برای هرگونه همکاری و مشاوره با معاونت علمی ریاست جمهوری و سازمان ها و ارگان های مرتبط در راستای اهداف ملی اعلام میکنیم.
مستخدمین حسینی درباره آینده هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال ایران اظهار داشت : بدون شک دستاورد هایی که در سال آینده خواهیم داشت که نشانه عملکرد شایسته نخبگان و فعالین صنف در اجرای پروژه های کشور بوده که با سرمایه گذاری داخلی و خارجی همراه بوده است. ما همواره ثابت کردیم که با وجود محدودیت ها و کمبود هایی موجود ، توانایی های بسیار بالایی داریم . چه در منطقه و چه در سطح جهانی حرفی برای گفتن داریم. بدیهی است که با توجه به لزوم سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولت باید توجه ویژه ای به حوزه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی نشان دهند کما اینکه در سال جاری حدود ۴ هزار میلیارد تومان بودجه برای این حوزه در نظر گرفته شده است.