تکلیف ستاد تنظیم بازار برای سازمان حمایت پس از گفت‌گوی روحانی با سرپرست وزارت صمت

رئیس جمهور با دستور به سرپرست وزارت صمت، بر ضرورت اجرای نظارت های دقیق و اقدام فوری برای ساماندهی و کنترل قیمت ها در بازار لوازم خانگی تاکید کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز جمعه در گفت‌وگو با مهندس مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن استماع گزارش وی در زمینه توسعه تولید لوازم خانگی و وضعیت بازار این محصولات در کشور طی ماه‌های اخیر، با اشاره به برخی گزارش‌ها درباره افزایش قیمت بعضی از کالاها و لوازم خانگی، بر ضرورت اجرای نظارت دقیق و اقدام عاجل و سریع برای ساماندهی قیمت‌ها در این بخش تاکید کرد.

رئیس جمهور با اشاره به افزایش تقاضا برای خرید لوازم خانگی پس از بازگشایی نسبی فعالیت ها و کسب و کارها و رفع برخی محدودیت ها در این راستا، اظهار داشت: باید با استفاده از توانمندی و ظرفیت ایجاد شده برای تولید لوازم خانگی در داخل کشور و جلوگیری سریع از روند افزایشی قیمت این کالاها در بازار، از بوجود آمدن تنگنا و مشکل برای مردم توسط برخی دلالان و افراد سودجو جلوگیری کنیم.

روحانی با تقدیر از تلاش ها و خدمات فعالان، دست اندرکاران و کارگران تلاشگر در زمینه تولید لوازم خانگی داخلی در کشور، از سرپرست وزارت صمت خواست تا با هماهنگی با اصناف و اجرای نظارت های دقیق نسبت به کنترل و ساماندهی بازار لوازم خانگی اقدام و گزارش های مربوط را به جلسه روز یکشنبه ستاد اقتصادی دولت ارائه کند.

رئیس جمهور تاکید کرد: شایسته نیست با وجود تلاشی که تولید کنندگان کشور به‌ویژه در ماه‌های اخیر در زمینه افزایش تولید لوازم خانگی با کیفیت دارند، مردم برای خرید این محصولات دچار فشار و تنگنا باشند و باید تمام دستگاه های ذیربط در دولت با همکاری سایر بخش ها این مشکلات را برطرف کنند.

هم‌چنین، بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار در خصوص بازار لوازم خانگی و تامین مواد اولیه این واحدهای تولیدی، قرار است بانک مرکزی با اولویت نسبت به تامین ارز مواد اولیه و قطعات تولید لوازم خانگی به دلیل اهمیت این موضوع در سبد هزینه ای خانوارها و زوجهای جوان و همچنین ممنوعیت واردات کالاهای ساخته شده، اقدام کنند. البته این اقدام بر اساس لیست اعلامی از سوی وزارت صنعت انجام می‌شود.

همچنین باید سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در اسرع وقت سقف قیمت چهار قلم کالای اصلی لوازم خانگی از جمله یخچال- فریزر، تلویزیون، ماشین لباسشویی و لوازم گازسوز را بر اساس اسناد و مدارک، محاسبه و پس از بارگذاری قیمتها در سامانه 124 ، نسبت به برخورد با تخلفات صورت گرفته و افزایش قیمت های غیر متعارف با رعایت سقف های تعیین شده، برخورد کند.

گفتنی است برای رصد زنجیره تولید تا عرضه لوازم خانگی به مصرف کننده نهایی نیز باید اطلاعات مربوط به تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان در سامانه جامع تجارت ثبت شود تا بر اساس آن امکان مبارزه با احتکار کم‌فروشی و … برای سازمان‌های نظارتی از جمله سازمان حمایت، سازمان تعزیرات و دادستانی فراهم باشد.

بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار باید بسته پیشنهادی تأمین مالی بنگاه‌های تولیدی لوازم خانگی از طریق ترمیم قدرت خرید مصرف کننده توسط وزارت صنعت تهیه و ارائه شود و همچنین با توجه به فاصله میزان تولید لوازم خانگی داخلی و نیاز بازار، قرار است معاونت امور صنایع با الزام تشکل ها و انجمن ها برای تولید حداکثری و استفاده از ظرفیت‌های موجود نسبت به تامین نیاز بازار داخل برنامه ریزی لازم را انجام دهد.

بر اساس گزارش ارائه شده در خصوص عمق ساخت داخل تولید لوازم خانگی قرار است در مورد کالاهایی که امکان افزایش عمق ساخت داخل آن با توجه به ظرفیت‌های موجود فراهم است توسط معاونت امور صنایع نسبت به برنامه‌ریزی این کار اقدام شود و همچنین وزارت صنعت در اسرع وقت هماهنگی لازم برای تامین ورق مصارف لوازم خانگی در قالب قراردادهای بلند مدت را به قیمت مصوب انجام دهد.

ستاد تنظیم بازار سازمان حمایت را مکلف کرد تا در اسرع وقت سقف قیمت چهار قلم کالای اصلی لوازم خانگی را براساس اسناد و مدارک محاسبه و پس از بارگذاری قیمت‌ها در سامانه 124 ثبت کند.

امروز در نود و پنجمین جلسه کار گروه تنظیم بازار به موضوع تأمین مواد اولیه و تولید لوازم خانگی و اقدامات دستگاه‌های مسئول در کنترل و نظارت بازار پرداخته شد.

بر این اساس، در مصوبه ستاد تنظیم بازار آمده است:

1- مقرر گردید با توجه به اهمیت لوازم خانگی در سبد هزینه‌کرد خانوارها و زوج‌های جوان و ممنوعیت واردات کالاهای ساخته شده، بانک مرکزی با اولویت نسبت به تأمین ارز مواد اولیه و قطعات تولید لوازم خانگی (براساس لیست اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت) اقدام نماید.

2- به منظور قابل رصد نمودن زنجیره تولید تا عرضه لوازم خانگی به مصرف‌کننده نهایی مقرر گردید اطلاعات مربوط به تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان در سامانه جامع تجارت ثبت تا براساس آن امکان مبارزه با احتکار، کم‌فروشی و … برای سازمان‌های نظارتی از جمله سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، سازمان تعزیرات حکومتی و دادستانی‌ها فراهم گردد.

3. مقرر گردید سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در اسرع وقت سقف قیمت چهار قلم کالای اصلی لوازم خاگی شامل یخچال – فریزر، تلویزیون، ماشین لباسشویی و لوازم گازسوز را براساس اسناد و مدارک مثبته محاسبه و علاوه بر بارگذاری قیمت‌ها در سامانه 124 با تخلفات صورت گرفته برخورد و بارگذاری افزایش قیمت‌های متعارف حذف و با رعایت سقف قیمت‌های تعیین شده عرضه گردد.

4. مقرر گردید بسته پیشنهادی تأمین مالی بنگاه‌های تولید لوازم خانگی از طریق ترمیم قدرت خرید مصرف‌کننده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و ارائه گردد.

5. با توجه به فاصله میزان تولید لوازم خانگی داخلی و نیاز بازار مقرر گردید معاونت امور صنایع با الزام تشکل‌ها و انجمن‌های مربوطه به تولید حداکثری و استفاده از ظرفیت‌های موجود نسبت به تأمین نیاز بازار اقدام نماید.

6. با توجه به گزارش ارائه شده در خصوص عمق ساخت داخل تولید لوازم خانگی مقرر گردید در مورد کالاهایی که امکان افزایش عمق ساخت داخل آن با توجه به ظرفیت‌های موجود فراهم می‌باشد معاونت امور صنایع نسبت به برنامه‌ریزی تحقق این هدف اقدام نماید.

7. مقرر گردید وزارت صنعت، معدن و تجارت در اسرع وقت هماهنگی لازم برای تأمین با اولویت ورق مصارف لوازم خانگی در قالب قراردادهای بلندمدت به قیمت مصوب را انجام دهد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =

دکمه بازگشت به بالا