خبر بد برای سهامداران

ریال نیوز : قیمت سهام عدالت امروز ۷ تیر ۱۴۰۱ پس از پایان زمان معاملات بازار سرمایه مشخص شد.

به گزارش ریال نیوز ، امروز سه شنبه (7 تیر 1401)، ارزش سهام عدالت 490 هزارتومانی با احتساب و اعمال تمام افزایش سرمایه های شرکت های بورسی در این سهام به 10 میلیون و991هزار و416 تومان رسید.

شاخص کل بازار بورس نیز با 2741 واحد افزایش در ارتفاع 1.504.081 و شاخص هم وزن در ارتفاع 417.295 واحدی قرار گرفته است.

ارزش معاملات امروز بازار بورس3944 میلیارد تومان بود که در نهایت ارزش کل بازار بورس را در رقم 5942 هزار میلیارد تومان قرار داد.

بیشترین تاثیرگذاری شاخص بازار شپنا، نوری،پارس، حکشتی،بوعلی،شبندر و وتجارت بیشترین تاثیرگذاری بر شاخص بازار فرابورس زاگرس،کگهر، صبا، ومهان،شگویا، دی و غصینو است. اغلب نمادهای موجود در پرتفوی سهام عدالت در معاملات امروز با افزایش قیمت مواجه شدند.

در هفته گذشته شاخص در مجموع روند کاهشی داشت و نزدیک به 40 هزار واحد نزول کرد. شاخص به استثنای روز دوشنبه، در باقی روزهای هفته نزول کرد و در روز چهارشنبه افت 6 هزار و 223 واحدی را پشت سر گذاشت.

در آخرین روز کاری هفته شاخص هم وزن نیز افت کرد و اغلب نمادهای بازار قبرمزپوش شدند.

میدکو، فملی، فولاد، فارس، شستا، بفجر، مبین، نوری، پارسان، وغدیر، فخوز، رمپنا، شپدیس و شتران از بزرگان قرمزپوش بورس بودند که بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل داشتند.

جریان خروج پول حقیقی نیز برای هفتمین روز متوالی ادامه داشت و 361 میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار خارج شد. همچنین در پایان معاملات روز چهارشنبه ارزش صف‌های خرید 132 میلیارد تومان بیشتر از صف‌های فروش بود و بازار با مازاد تقاضا بسته شد.

با این حال حجم معاملات در روز چهارشنبه نسبت به روزهای پیشین در سطح نسبتا خوبی قرار گرفت و ارزش معاملات خرد رشد 11 درصدی داشت. در گروه‌های خودرویی‌ و بانکی حجم معاملات بالا بود و با توجه به پیشرانی این دو گروه نشانه مثبتی برای بازار است.خودرویی‌ها بیشترین ورود پول حقیقی را نیز به خود اختصاص دادند.

از سوی دیگر تقاضای حقیقی نسبت به نمادهای بزرگ رو به کاهش گذاشته و به سمت نمادهای کوچک و متوسط رفته است. اتفاقی که با توجه به روند خروج پول از بازار می‌تواند به افت نمادهای بزرگ و به تبع نزول شاخص کل منجر شود. در این صورت شاخص هم وزن می‌تواند نماگر مهمتری برای معامله‌گران باشد تا نبض بازار را بگیرند.

تصمیم شرکت های بورسی برای معوقات سهام عدالت

شرکتهای بورسی، سالانه مجمعی را برای اتخاذ تصمیماتی در رابطه با میزان تقسیم سود برگزار می‌کنند که به نتیجه حاصل از آن سود مجمع گفته می‌شود؛ سودی که شامل حال سرمایه گذارانی می‌شود که تا روز مجمع مالک سهام آن شرکت باشند. طبق قانون تجارت، شرکتهای بورسی تا هشت ماه بعد از برگزاری مجمع فرصت دارند که سود نقدی را بین سهامداران خود تقسیم کنند.

جدا از این فرصتی که در اختیار شرکت ها قرار دارد، نحوه پرداخت سود از سوی شرکتها هم سال‌هاست که به یکی از دغدغه‌های سهامداران تبدیل شده است. دلیل آن هم اصرار برخی شرکتها بر واریز سود سهامداران از روشهای سنتی و منسوخ شده‌ای بود که به غیر از منصرف کردن سهامداران از دریافت سود خود و رسوب سود در شرکتها، تقریبا هیچ اثر دیگری نداشت. درواقع با اینکه حدود چهار سال از راه اندازی سامانه سجام می‌گذرد و شرکتها می‌توانستند بدون دردسر از طریق این سامانه، سود را به حساب سهامداران واریز کنند اما همچنان بر روش سنتی معرفی یک بانک برای دریافت سود و تاکید بر مراجعه حضوری سهامداران به بانک پایبند بودند. این درحالی است که بعضا میزان سودها به قدری کم بود که برای سهامدار صرف نداشت حتی به بانک مراجعه کند. تا اینکه امسال چراغ واریز سودهای رسوب شده از طریق سجام روشن شد و تا کنون سود سنواتی دو میلیون و ۷۶۷ هزار سهامدار از طریق سامانه سجام به حسابشان واریز شده است.

با اشاره به وعده رئیس سازمان بورس مبنی بر پرداخت سودهای رسوبی و تاثیر این اقدام در اعتمادسازی بازار توضیح داد: پرداخت سود سنوات گذشته یکی از آرزوهای دیرین توده‌های سهامداران بوده است. افرادی که به دلایل مشغله کاری، کم بودن میزان سود یا عدم اطلاع از فرایند، سودهایشان را دریافت نکرده‌اند و بعضا رقم این سودها حتی مبلغ کمی نیز نبوده است.

وی افزود: واریز این سودها به صورت الکترونیکی یک خبر مسرت بخش است. طبیعتا با عملیاتی شدن بیشتر این موضوع و مشاهدات جامعه سهامداری، خوشبینی به تصمیم‌سازی اصولی سازمان بورس نیز تقویت خواهد شد و امیدوارم این رویه با جدیت و سرعت دنبال و تا پایان سال جاری تکمیل شود.

میرزایی در پاسخ به این سوال که پرداخت سودهای رسوبی چه تاثیری بر بازار می‌تواند داشته باشد گفت: تفکر جاری بر بازار سرمایه و سهامداران نشان داده است که عموما آنان علاقه‌مند و وفادار به این بازار هستند و سرمایه‌های مازاد کسب شده در آن را در قالب سهام یا اوراق در بورس سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ بنابراین واریز این سودها موجب تقویت نقدینگی موجود در بازار و افزایش قدرت خریداران خواهد شد که این موضوع مطلوبی است. همچنین اعتماد سهامداران به بازار سرمایه و صیانت کامل از منافعشان نیز بیشتر و ترک‌های خورده شده در سال ۱۳۹۹ بر بدنه اعتماد سهامداران با اینگونه تصمیمات درون سازمانی ترمیم خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این که طبق اطلاعات شرکت سپرده گذاری مرکزی، از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته، سود سنواتی دو میلیون و ۷۶۷ هزار سهامدار از طریق اطلاعات سامانه سجام به حساب بانکی سهامداران واریز شده است، اظهار کرد: برای شروع و برای موضوعی به این بزرگی کار انجام شده قابل تقدیر است؛ هرچند به نسبت کلیه شرکت‌ها و کلیه سهامداران، مسیر باقی مانده نیز کم نیست. در صورتی که با همین سرعت و جدیت این موضوع دنبال شود خوشبینم که تا پایان سال جاری پرونده این موضوع مهم و چندین ساله با موفقیت بسته شود.

میرزایی با بیان این که پرداخت‌ سودهای رسوبی از طریق سامانه سجام صورت می‌گیرد ولی همه مردم حساب سجامی ندارند، پیشنهاد کرد: اولا باید توجه کنیم که همین موضوع خود مشوق سجامی ‌شدن سهامداران (عمدتا تازه وارد) می‌شود که اتفاق بسیار مثبتی است. گسترش شبکه الکترونیکی ارتباطات دوسویه بین بورس با سهامداران از کانال سجام موجب تسهیل و تقویت زیرساخت استفاده از بازار سرمایه می‌شود.

به‌نظرم اطلاع‌رسانی گسترده برای توده‌های مردمی‌ که اطلاعات کمتر یا دیرهنگام نسبت به اخبار بورسی دارند، یکی از راه حل‌های اصلی است. به اعتقاد وی گسترش احراز هویت و ثبت نام غیرحضوری و رایگان که در سال گذشته شتاب گرفت نیز یکی دیگر از راه حل‌های سجامی‌ شدن است. وضع محدودیت‌های معاملاتی به‌ویژه برای خریداران عرضه‌های اولیه و سهامداران عدالت که سجامی ‌نشده‌اند (البته با مدیریت دوراندیشانه) می‌تواند این معما را تکمیل کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − 2 =

دکمه بازگشت به بالا