قالیباف : درآمد مالیاتی افزایش یافته است

ریال نیوز : رئیس مجلس گفت: همواره موضوعات اقتصادی یکی از دغدغه‌های اصلی مردم بوده است و ما هم اولویت‌های اقتصادی را در مجلس پیگیری کردیم.

به گزارش ریال نیوز ، محمدباقر قالیباف امشب (دوشنبه ۲۸ آذر ماه) در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شما فوتبالی هستید و مسابقات جام جهانی را تماشا می‌کردید، اظهار داشت: فرصت کم پیدا می‌کردم، اما مسابقات تیم ملی فوتبال ایران را در رقابت‌های جام جهانی با حساسیت دنبال کردم و مسابقات نیمه نهایی و فینال جام جهانی را هم دیدم. البته خیلی فوتبالی نیستم.

وی در ادامه درباره عملکرد مجلس یازدهم، گفت: پیگیری اولویت‌های مسائل اقتصادی و فرهنگی رویکرد مجلس یازدهم بوده است، چرا که همواره موضوعات اقتصادی دغدغه اصلی مردم بوده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مورد بحث ما مالیات بوده است، تصریح کرد: مالیات از جهات مختلف مورد توجه مردم ماست که یک مورد عدالت مالیاتی است. افرادی هستند که هیچ ردپایی از آنان در مالیات نمی‌بینیم.

قالیباف ادامه داد: ما قانون مالیات بر ارزش افزوده را به تصویب رساندیم. همچنین قانون مبارزه با قاچاق کالا را داشتیم که برای مقابله با سوداگری است. همچنین طرح مالیات بر عایدی سرمایه را داریم که همین روزها در مجلس نهایی خواهد شد. این قانون بر موضوعاتی مانند ارز، سکه و بازارهایی که بدون تولید هستند، تأثیراتی دارد.

سامانه محور کردن مالیات در عدالت مالیاتی بسیار مهم است

وی اظهار داشت: یکی از اقداماتی که در حوزه مالیات در مجلس انجام شده است، سامانه محور کردن مالیات است چرا که بحث عدالت مالیاتی بسیار مهم است. در بحث سامانه محور کردن مالیات هم دولت انصافاً توان خوبی گذاشت، مخصوصاً دولت سیزدهم و امروز هم درآمد مالیاتی دولت بالا رفته و هم امروز مالیات هدفمند گرفته می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: زمانی که دریافت مالیات سامانه محور می‌شود و مبتنی بر حساب‌های بانکی می‌شود، این فرصت را فراهم می‌کند که کسانی که درآمد بیشتری دارند یا آن‌هایی که در تولید نیستند و از طریق سوداگری درآمد کسب می‌کنند، مالیات بیشتری دهند. مودیانی هم که خرده پا هستند، می‌توانند مالیات به نرخ صفر دهند.

قالیباف بیان کرد: بعد از مشکلاتی که به دلیل بیماری کرونا ایجاد شد، بخشی از مودیان با یک سقفی معافیت مالیاتی گرفتند و قرار شد که فقط داده‌های خودشان را در آن سامانه مالیاتی ثبت کنند اما از پرداخت مالیات معاف شدند. شاید چند میلیون نفر در اینجا معافیت مالیاتی پیدا کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سامانه محور کردن باعث می‌شود که چند صد هزار نفر که بیشترین درآمد را داشتند و کمترین مالیات را می‌دادند، از آنان هم مالیات به درستی گرفته شود و این مسئله در عدالت محور کردن مالیات تأثیر زیادی دارد.

قالیباف گفت: مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی قانون مالیات بر ارزش افزوده، در قانون مبارزه با قاچاق کالا یا در بحث مربوط به معافیت اقلام کالای اساسی و یا در دارو، یک جاهایی معافیت مالیاتی داد و یک جاهایی از جمله در کالاهای مواد اولیه کاهش عوارض گمرکی را مدنظر قرار دادیم.

وی ادامه داد: همچنین ما کاهش سود بازرگانی و کاهش مالیاتی در این بخش را مدنظر قرار دادیم تا بتوانیم جامعه را به اولویت تولید سوق دهیم و از آن طرف آن‌هایی که به صورت سوداگری می‌خواستند بیشترین منفعت را ببرند، با سامانه محوری بتوانیم حقوق مالیاتی مردم را از آن‌ها بگیریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین در حال حاضر افزایش مالیاتی بیشتر به آن بخش‌های مذکور معطوف است. ما در سال اول مجلس گفتیم که بخش مالیات باید متحول شود و ملاک همین سامانه محوری در بخش مالیات‌ها بود که یک عده خرده پا می‌آمدند و مشکلاتی را ایجاد می‌کردند. لذا تمرکز بر سامانه محوری هم مشکلات حاشیه‌ای را حل و فصل می‌کند و هم اینکه دولت می‌تواند حق بقیه را از آنهایی که بدون مالیات بیشترین درآمد را می‌برند، بگیرد.

قالیباف در ادامه در ارزیابی خود پیرو اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی و وعده مجلس در این زمینه، گفت: این مسئله یکی از وعده‌های مجلس بود و این طرح در مجلس تصویب و ابلاغ شد. در حال حاضر یک بخش از قانون اجرایی شده است، اما بنده فکر می‌کنم در بحث مربوط به داده‌هایی که باید مدنظر قرار می‌گرفت در اجرا باید تلاش بیشتری شود. با این حال اجرای قانون آغاز شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه و در پاسخ به سوال مجری برنامه پیرو شناسایی و کمک به اقشار ضعیف و وعده‌های داده شده در این زمینه، بیان کرد: مسئله رسیدگی به اقشار ضعیف ابعاد مختلفی دارد. سیاست‌های جبرانی که انجام دادیم نسبت به مسئله تورم بود و باید طوری پیش می‌رفتیم که قدرت خرید مردم را بالا ببریم لذا باید بگویم در حقیقت به هدف نهایی خودمان نرسیدیم و این مسئله هم دلایل مختلفی دارد.

مسیر درست در ارز ترجیحی توزیع سبد کالا بود

وی افزود: اما در زمینه ارز ترجیحی و نرخ ارز بحثمان سبد کالا بود چون این مسئله در مجلس تصویب شد و به دلیل این انجام شد تا مردم افزایش نرخ‌ها را در کالاهای اساسی نبینند و از این مسئله آسیب نخورند. البته آن سه دهک که در پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و یا بحث افزایش حقوق کارگران و موضوعات مربوط به تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی اتفاق افتاد، همگی در حوزه سیاست‌های معیشتی بود که به آن توجه شد.

قالیباف در پاسخ به سوال درباره شرایط حوزه کسب و کار و ایجاد رونق اشتغال در راستای جهش تولید، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم و شاخصه‌های رشد اقتصاد، رفع موانع اقتصاد و تسهیل‌گری در این حوزه است. در بحث نانوایی‌ها شاهد رانت‌هایی بودیم، چراکه نان و آرد مصرفی مردم بدون هیچ محدودیتی تقریباً حداکثر ۹ میلیون تن بوده و به ده میلیون تن نمی‌رسد و این در شرایطی است که هیچ محدودیتی در نان مصرفی نباشد، ولی امروز مصرف ما بیش از ۱۴ میلیون تن است. این بدان معناست که برای ۴ میلیون تن هزینه‌هایی را می‌پردازیم که مردم منفعت آن را نمی‌برند.

وی افزود: این هزینه کجا می‌رود؟ باید ببینیم نانوایی‌هایی که آرد دولتی می‌گیرند چه می‌کنند. این یعنی سواستفاده‌هایی از بودجه صورت می‌گیرد؛ اما با سامانه جدیدی که در این زمینه طراحی شده است، جلوی این سواستفاده‌ها گرفته می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حوزه دارو نیز شاهد چنین شرایطی هستیم، تاکید کرد: همچنین در حوزه اشتغال شاهد این بودیم که سرمایه‌گذار می‌خواهد کاری را آغاز کند، اما باید چند سال منتظر مجوزها بماند؛ یا بعضی مجوزها و پروانه‌ها مثل نانوایی و داروخانه چندین میلیارد خرید و فروش می‌شد، چراکه منفعت‌های و سوداگری‌های خاص خود را دارد.

قالیباف بیان کرد: زمانی که درباره ضرورت مالیات و سامانه حرف می‌زدیم برای این بود که جلوی همین سوداگری‌ها گرفته شود. مجلس شورای اسلامی این قانون را تصویب کرد که کلیه مجوزها برای حوزه اشتغال تأیید محور یا ثبت‌محور باشند.

وی ادامه داد: یعنی مردم برای مواردی که ثبت‌محور باشند بین سه روزه در سامانه و در مواردی که تأیید محور باشند حداکثر بعد از سه ماه باید پاسخ می‌گیرند؛ بنابراین بعد از سه ماه باید پاسخ روشنی به سرمایه‌گذار برای اشتغال داده شود که آیا مجاز به آغاز فعالیت است یا نه.

قانون مجلس جلوی رانت‌ها را گرفت

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته این نکته را باید گفت که سرمایه‌گذار باید شنونده پاسخ باشد، اگر کسی که می‌خواهد کاری را آغاز کند پاسخ نه می‌گیرد، متوجه می‌شود که سرمایه‌گذاری خود را در موضوع دیگر یا در جغرافیای دیگر باید صورت دهد. این موضوع تا حد بسیاری توانسته جلوی رانت‌ها را بگیرد و توزیع عادلانه فرصت‌ها را بین همه مردم فراهم کند.

قالیباف یادآور شد: در این فرصت از صدا و سیما تشکر می‌کنم که موضوع به این مهمی را در دستور کار قرار داده و مرتب آن را از مجلس، دولت و مردم پیگیری می‌کند. به نظر می‌رسد یکی از موضوعات مهم حوزه اقتصاد، همین پیگیری‌های مداوم است که می‌تواند بعضی از اشکالات را برطرف کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + هفده =

دکمه بازگشت به بالا