واکنش ایرانخودرو خودرو به خبر تخلف ۵۰ هزار میلیاردی

ریال نیوز : روابط عمومی ایران خودرو در واکنش به مصاحبهای که با عنوان «چشمپوشی دستگاههای نظارتی از تخلف ۵۰ هزار میلیاردی ایرانخودرو» توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش ریال نیوز، روابط عمومی ایران خودرو در واکنش به مصاحبهای که با عنوان «چشمپوشی دستگاههای نظارتی از تخلف ۵۰ هزار میلیاردی ایرانخودرو» به تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در این خبرگزاری منتشر شد توضیحاتی را ارائه کرد. متن این توضیحات به شرح زیر است.
جدا از نحوه انتخاب تیتر که به سبک برخی از رسانهها و بدون ذکر واحد پولی، رقم پنجاه هزار میلیارد تومان را (به جای پنجاه هزار میلیارد ریال مندرج در متن) القا میکند، باید توجه داشت که بر اساس بخشنامه سامانه یکپارچه عرضه خودروهای داخلی وزارت صمت در اسفند سال ۱۴۰۱، پیشثبتنام متقاضیان تنها برای تهیه فهرست نوبتدهی و حق تقدم خرید خودروهای داخلی اطلاعرسانی و اجرا شده بود.
سامانه یکپارچه نسبت به ثبت درخواست جهت تشکیل فهرست نوبت بر اساس خودروهای پایه اقدام کرده و بر روی سایت مربوطه، صرفاً امکان ثبت درخواست و اخذ نوبت خرید خودروهای پایه میسر بوده است، ضمن اینکه متقاضیان تا زمان فراخوان واریز وجه، هیچ قراردادی با خودروساز نداشته و هیچ وجهی نیز پرداخت نکرده بودند. بدیهی است، متقاضیان تنها در مرحله سوم پس از فراخوان جهت انعقاد قرارداد و تعیین نوع محصول و ویژگیهای آن، مجاز به انعقاد قرارداد و واریز وجه به قیمت مصوب روز به حساب خودروساز بودهاند و طبق مصوبه شورای رقابت (بخش پنج مصوبه ۶۴۷ شورا)، ثبتنام در سامانه یکپارچه هیچگونه تعهدی برای شرکت ایجاد نمیکند.
واضح است که برای تهیه فهرست نوبتدهی خرید خودروهایی که تحویل آن نزدیک به دو سال بعد بوده و طی این مدت، سبد محصولات با تغییرات گسترده ناشی از تغییرات شرایط تأمین و تولید روبهرو بودهاند، خودروساز نمیتوانسته نسبت به ثبتنام قطعی اقدام کند.
در پاسخ به تعداد خودروهای درخواستشده توسط متقاضیان که در مطلب مذکور، ۴۵ هزار دستگاه ذکر شده و برای آینده نیز افزایشی پیشبینی شده است (!) بدین وسیله اعلام میشود، مجموع تقاضا برای خانواده محصول سورن پلاس بنزینی در سال ۱۴۰۲ تعداد ۵۰۱۳ دستگاه و برای سال ۱۴۰۳، تعداد ۱۹۲۷۳ دستگاه بوده است که با رقم اعلامی توسط آن خبرگزاری اختلاف نزدیک به دو برابری دارد.
مزید اطلاع، در بخشنامه اطلاعرسانی به صراحت قید شده بود که ثبتنام مرحله اول در فهرست نوبتدهی، هیچگونه حقی را برای متقاضی برای دریافت خودرو ایجاد نمیکند و تعهد خودروساز، صرفاً بر اساس قطعی کردن ثبتنام توسط خودروساز در مرحله سوم اجرای طرح شکل میگیرد. در مرحله سوم بخشنامه نیز اطلاعرسانی شده بود که قطعی شدن ثبتنام توسط خودروساز در این طرح، بر اساس فهرست نوبتدهی و بر مبنای قیمت روز منطبق بر دستورالعمل شورای رقابت است.
در مطلب منتشره در آن خبرگزاری به نقل از کارشناس اقتصادی، عنوان شده است که در کارتابل مشتریان، ایرانخودرو با جعل اطلاعات دریافتی از سامانه یکپارچه، اقدام به تغییر مشخصات خودروی ثبتنامی مشتری و درج خودرو بیکیفیت یا همان سورنپلاس با موتور XU7P کرده است، در حالی که این شرکت با فراخوان متقاضیان، این امکان را فراهم کرده تا متقاضی با انتخاب خودرو، نسبت به انعقاد قرارداد و واریز وجه اقدام کند. واضح است که تا این مرحله، متقاضی صرفاً در نوبت خرید خودرو بوده و تعهد ایرانخودرو تنها پس از انتخاب خودرو و انعقاد قرارداد ایجاد شده و خودرو نیز برابر قرارداد منعقده تحویل شده است.
در شرایطی خودرو سورنپلاس XU7P از سوی این کارشناس بیکیفیت اطلاق شده است که تمامی مراحل استانداردی و محیط زیستی این محصول از سوی نهادهای مرتبط و ذیربط پایش شده و مجوزهای لازم برای تولید آن مانند سایر محصولات این شرکت دریافت شده است.
از سوی دیگر متهم کردن همه نهادهای مرتبط حاکمیتی به سکوت و بیتفاوتی نسبت به موضوع و تخلف از سوی ایرانخودرو توسط کارشناس مصاحبهشونده، خلاف واقع بوده و تمامی فرآیند تولید و فروش محصول با ارائه گزارشهای کارشناسی به نهادهای مرتبط صورت گرفته است.