آیین رونمایی از کتاب 《قصیده اتوبیوگرافیکال امین؛ اعترافات و شطحات مدرن》

ریال نیوز : رونمایی از آخرین کتاب پروفسور حسن امین، فیلسوف، حقوقدان و ایرانشناس معروف، همزمان با نمایشگاهی از گزیده ای از بسیار آثار هنری تقدیمی به این استاد شامل مجسمه و نقاشیهای پرتره ایشان در گالری هنری بزم برگزار شد.
به گزارش ریال نیوز. روز جمعه هفدهم اسفند ماه ۱۴۰۳، گالری هنری بزم در تهران با همکاری مرکز انتشارات دایره المعارف ایرانشناسی، میزبان رویدادی با رونمایی از هفتادمین کتاب پروفسور سید حسن امین بود. کتاب《قصیده اتوبیوگرافیکال امین؛ اعترافات و شطحات مدرن》 دربردارنده قصیدهای با ۵۸۰ بیت همراه، مقدمه، توضیحات و تعلیقات نویسنده و شاعر دانشمند و اندیشمند آن است که طولانیترین قصیده زبان فارسی به شمار میرود. این قصیده شامل آرا و اندیشههای این سراینده و فیلسوف ایرانی درباره نگرانیهای انسانی و آشفتگیهای اجتماعی، پرسشگری از اسرار آفرینش، رسالت شاعر و آرمانهای انسانی، حقوق بشر، شعر و عرفان، جامعه آرمانی شاعر، مدینه فاضله و مدینه جاهله، تجارب زیسته شاعر، سیر آفاق و انفس و مطالعات فلسفی و دینپژوهی، سلوک معنوی و حماسه عرفانی شاعر، اندیشههای خیامی و ناصر خسرو و پرداختن به اسفار عقلیه و کمدی الهی است.
در آغاز این برنامه پروفسور اکبر مانوسی (استاد بازنشسته دانشگاه اتاوا و رئیس شورای هماهنگی مسلمانان کانادا) با اشاره به سابقه همدانشکده ای بودن خود با پروفسور امین در دانشکده حقوق دانشگاه تهران، ایشان را از شخصیتهای برجسته ایران در عصر حاضر و در سطح جهان دانستند که از همان عنفوان جوانی و دوران دانشجویی در ایران و انگلستان به دنبال مطالعات گسترده و عمیق، در زمینه حقوق. فلسفه و ادبیات بودند و اکنون به عنوان یکی از غنائم علمی و فرهنگی وجودشان در ایران و برای ایرانیان مغتنم است.
همچنین دکتر علی میرخان مدیرعامل مجمع فلاسفه ایران با تکیه بر ابعاد فلسفه دانی و حقوقدانی این استاد، به نقش پروفسور امین در پایهگذاری دپارتمان فلسفه حقوق و آغاز درس فلسفه حقوق در مجمع فلاسفه اشاره نمود و به معرفی شخصیت چندجانبه ایشان و تسلطشان به علوم مختلف انسانی پرداختو تصریح کرد که دانشمندان و اندیشمندانی جامع الاطراف مانند پروفسور امین در ایران کنونی بسیار نادرند و به ندرت یافت میشوند.
نیز بهنام دارابی مدرس حقوق دانشگاه و مدیرعامل موسسه مدارا و توسعه گفتگو با پرداختن به معرفی کتاب :قصیده اتوبیوگرافیکال امین»، این کتاب را نوعی بیانیه رواداری دانست که در قالبی هنرمندانه و ماندگار، برای معتقدات و معنویات انسانها احترام و رسمیت قائل است و شک در باورها را روا میدارد و با معنویات دیگر انسانها همذات پنداری میکند و در مقابل آنها جمود و تعصب نمیورزد که همه اینها ناشی از دانش گسترده و تجربه زندگی پر فراز و نشیب و مسافرتهای طولانی به اقصی نقاط جهان و گفتگوها و تعاملات گسترده با رهبران و پیروان ادیان و مکاتب گوناگون است که از اشارههای بسیار دقیق در این کتاب قابل تشخیص است.
در این برنامه همچنین دکتر فردین شورج استاد دانشگاه و مولف ۴۵ کتاب از دانش آموختگان دانشگاه ناتینگهام انگلیس از خدمات علمی و فرهنگی پروفسور امین در انگلستان و آوازه او به ایران دوستی و کمک به ایرانیان خارج از کشور در دوران دانشجویی اش در انگلستان سخن گفت و او را افزون بر دانشی بودن به جهت خصائل والای اخلاقی است ستود.
دکتر احمد ولی پور حقوقدان بانک کشاورزی نیز افزود که پروفسور امین عضو موسس و رئیس هیات مدیره انجمن هم اندیشان ایران فرهنگی بوده و وی در کنار امین و پروفسور داریوش فرهود پدر علم ژنتیک و دیگر چهره های فرهیخته در هیئت مدیره این سمن عضویت داشته است. بسم الله شریفی موسس و دبیرکل اجرایی بنیاد جهانی سبزمنش اضافه کرد که امین دبیرکل علمی پژوهشی این نهاد بین المللی است که در ۳۲ کشور جهان برای گسترش زبان و ادبیات فارسی فعالیت دارد.
در پایان. شخص پروفسور امین با تشکر از حضار به دغدغههای انسانی خود برای سرودن این قصیده و تالیف این کتاب اشاره نمودند و ابیاتی از این کتاب را برای حضار خواندند و توضیح دادند.
در این مراسم فاضل جمشیدی استاد آواز، دکتر حامد مختارانی استاد دانشگاه و نوازنده نی برنامه موسیقی داشتند و انجمن ایرانیان جهان تراز و انجمن ادبی یاران دوشنبه و گروه فرهنگی هنری مهرگستران گیلان لوح تقدیرهایی به امین اهدا کردند.
لازم به ذکر است کتاب 《قصیده اتوبیوگرافیکال امین؛ اعترافات و شطحات مدرن》از سوی انتشارات دایره المعارف ایرانشناسی به چاپ رسیده است.