هشدار درباره شیوع چاقی در زنان روستایی

ریال نیوز : یک رادیولوژیست درباره خطر چاقی و اضافه وزن زنان روستایی هشدار داد.

به گزارش ریال نیوز، دکتر صمیم ارزانی با بیان این‌که افزایش بی تحرکی و چاقی در ایران به عنوان عامل مهم انواع سرطان نگران کننده شده است افزود : 70 درصد مردم ایران یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند؛ 90 درصد تحرک کافی ندارند و 80 درصد از این مجموع اصلا تحرک ندارند.

به گفته وی همانند تمام جهان، روستاها در شیوع چاقی و اضافه وزن از شهرهای ایران پیشی گرفته اند و زنان روستاها بیشتر در معرض خطر چاقی و اضافه وزن قرار دارند.

وی ادامه داد : افزایش بروز سرطان روده بزرگ عمدتا به دلیل بی تحرکی، چاقی و اضافه وزن نگران کننده شده است؛ به طوری که سالانه 4 هزار نفر در ایران جان خود را بر اثر سرطان روده بزرگ از دست می دهند و 7 هزار بیمار جدید به شمار مبتلایان سرطان روده در کشور اضافه می شود.

این رادیولوژیست با بیان این‌که برای سرطان مری و معده هنوز هیچ روش تشخیص زودهنگام که استاندارد و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی باشد وجود ندارد تصریح کرد : اما سرطان روده بزرگ کاملا قابل پیشگیری و در صورت تشخیص در مراحل اولیه  تا 90 درصد قابل درمان است .

وی انجام سالانه آزمایش مدفوع برای بررسی خون مخفی در مدفوع که از علائم احتمالی سرطان روده بزرگ بوده و نیاز به انجام کولونوسکوپی را ضروری می کند ، برای افراد بالای سنین 50 سال و سایر افراد (حتی زیر 50 سال) که عضوی از خانواده آنها دارای سابقه سرطان روده بزرگ بوده را ضروری دانست و افزود : کسانی که عضوی از خانواده آنها، سرطان روده بزرگ داشته است 2 تا 3 برابر سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند ؛ این افراد  باید 10 سال قبل از سن بروز سرطان روده بزرگ در عضو مبتلای خانواده ،  مورد آزمایش و معاینه قرار گیرند.

ارزانی ادامه داد : همچنین افرادی که تحت کولونوسکوپی قرار گرفته اند، اگر پولیپ نداشتند، باید هر 10 سال یک بار مجددا کولونوسکوپی شوند؛ اگر یک تا سه پولیپ در روده بزرگ داشتند ، هر 5 سال و اگر بیش از سه پولیپ داشتند، باید هر سه سال کولونوسکوپی شوند.

به گفته وی انتخاب سبک زندگی سالم، پرهیز از پرخوری و بی تحرکی ، انجام فعالیت بدنی متوسط  و شدید روزانه،  مصرف میوه تازه طی 5 وعده در طول روز و هر وعده حداقل یک میوه، مصرف سبزیجات تازه، خودداری از مصرف زیاد گوشت قرمز ،  فرآوری شده و کبابی، خودداری از مصرف زیاد نمک و چربی های ناسالم، کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین، پرهیز کامل از مصرف تریاک و دخانیات، خودداری کامل از مصرف الکل،  کاهش شدید مصرف غذاهای آماده و فوری، عدم استفاده از آب آشامیدنی ناسالم و  سه بار مسواک زدن در طول روز،  از جمله عوامل مهم پیشگیری از سرطان ها هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 5 =

پربازدیدترین ها