جزئیات توافق تجارت ترجیحی با پاکستان

ریال نیوز : رئیس سازمان توسعه تجارت توضیحات جدیدی از نحوه اجرای توافقنامه تجارت ترجیحی با پاکستان ارائه کرد.

به گزارش ریال نیوز ، سازمان توسعه تجارت چند روز قبل اعلام کرد که پس از چند سال توقف، سرانجام تجارت ترجیحی ایران و پاکستان که توافق برای آن اوایل دهه ۸۰ نهایی شده بود به مرحله اجرا خواهد رسید. در چارچوب این توافق، دو طرف برای صادرات و واردات برخی کالاها، تخفیفات گمرکی نهایی کرده و مقدمات لازم برای افزایش تجارت مشترک را فراهم خواهند کرد. موضوعی که طبق اعلام رئیس سازمان توسعه تجارت می‌تواند به افزایش ۱۰۰ درصدی صادرات ایران به این کشور منجر شود.

علی رضا پیمان پاک ا اشاره به وجود موافقتنامه تجارت ترجیحی با پاکستان افزود: این موافقنامه از گذشته برای حدود ۴۰۰ قلم کالا وجود داشته تا دو کشور با ارائه تخفیف گمرکی موجب افزایش تجارت و دادوستد میان تجار شوند.

پیمان پاک دلیل اجرایی نشدن این موافقتنامه در سال‌های گذشته را اعمال ممنوعیت ها از جمله برخی ممنوعیت‌های ایران روی کالاها عنوان کرد و اجرای موافقتانه تجارت ترجیحی را یکی از ابزارهای اصلی توسعه تجارت دانست.

وی با بیان این که قبل از امضا و اجرای موافقتنامه‌های تجارت آزاد و تعرفه ترجیحی، مجموعه‌هایی مانند موسسه مطالعات بازرگانی، اتحادیه ها و انجمن ها آنها را مطالعه و بررسی می‌کنند، تاکید کرد: مجموع نظرات کارشناسی مشخص می کند که موافقتنامه مذکور به نفع کشور است و موجب صادرات می شود یا به ضرر کشور و موجب واردات.

رئیس سازمان توسعه تجارت ادامه داد: به عنوان مثال مطالعات نشان می‌دهد با اجرای موافقتانه تجارت ترجیحی با پاکستان ما یک افزایش چند ۱۰۰ درصدی صادرات خواهیم داشت.

وی یکی از عوامل رونق نیافتن تجارت با پاکستان را اجرا نشدن این موافقنامه عنوان کرد و افزود: به طور مثال در موضوع محصولات کشاورزی ما به علت ممنوع کردن واردات ۳۰ هزار تن نارنگی از پاکستان خود را از صادرات ۷۰۰ هزار تن سیب به این کشور محروم کردیم. در تجارت هر دو کشور می‌خواهند محصولی را صادر و محصول دیگر را وارد و بر اساس منافع خود حرکت کنند.

پیمان پاک خاطر نشان کرد: این موافقتنامه تنها در حوزه کشاورزی افزایش چند ۱۰۰ درصدی صادرات را موجب می شود، رشدی که بخاطر چند واردات کوچک جلوی آن گرفته شده بود.

وی با تاکید بر این که منافع کشور در موافقتنامه های تجارت آزاد و تعرفه ترجیحی رعایت می شود تا تبدیل به وارد کننده صرف نشویم گفت: در دولت جدید بحث بازنگری روی موافقتنامه تجارت ترجیحی با ترکیه را داریم و معتقدیم این موافقتنامه ما را تبدیل به واردکننده می کند و باید اصلاح شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت موافقتنامه‌های با کشور چین را نیز مشمول بازنگری دانست و گفت: در حوزه اوراسیا این موافقتنامه تجارت آزاد و ترجیحی موجب می شود تا چندین میلیارد دلار صادرات داشته باشیم چرا که این کشورها تولید خاصی روی کالاهای مدنظر در توافقنامه ندارند.

وی تاکید کرد: در خصوص پاکستان نیز واقعیت این است که در بخش صنعتی و تولیدی نقطه قوتی ندارند که بگوییم می آیند بازار ما را می‌گیرند. اما در حوزه لوازم خانگی، خودرو و لوازم صنعتی یک جریان کالا به پاکستان که یک بازار خوب است، داریم.

بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت، پیمان پاک مشخصا در خصوص خبر آزاد شدن واردات کیف، کفش و منسوجات از پاکستان و تاثیر آن بر تولید داخل گفت: نکته مهم این است که همین امروز ۸ میلیارد دلار نیاز کیف، کفش و منسوجات حوزه اوراسیا است که تاکید دارند از ایران وارد کنند. بنابراین نه تنها بازار داخل خودمان این گنجایش رقابت را دارد بلکه بازار کشورهای اطراف (اوراسیا) نیز خواهان محصول هستند. ما باید فضایی تعریف کنیم تا بازار اطراف را بگیریم و کالایی که می خواهند تهیه کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − ده =

دکمه بازگشت به بالا