شرکت های خارجی در اوکراین تعطیل شدند

ریال نیوز : شرکت هایی نظیر دخانیات ژاپن و تولیدکننده نوشابه کوکاکولا روز پنج شنبه در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین، کارخانه هایشان را تعطیل کردند در حالی که شرکت هایی مانند UPS و فدکس خدمات مربوط به اوکراین را معلق کردند.

با آغاز حملات نیروهای روسیه در ساعات ابتدایی روز پنجشنبه، اوکراین مرزهای هوایی خود را بست و ایرلاین “ویز ایر” را که در تلاش برای تخلیه کارکنان و خانواده هایشان از اوکراین بودند با مشکل روبرو کرد و چهار هواپیمای این شرکت در کی یف و لووف زمین گیر شدند.

شرکت های زیادی که در روسیه فعالیت دارند، منتظر شفافیت بیشتر درباره تحریمهای غربی و ارزیابی تاثیر تحریمهای اعلام شده هستند. واشنگتن روز پنجشنبه موج جدیدی از تحریمها را علیه روسیه اعلام کرد که تجارت این کشور با استفاده از ارزهای بزرگ را هدف می گیرد و همزمان تحریمهایی علیه بانک ها و شرکت های دولتی روسیه و شرکت سازنده خط لوله گازی نورد استریم ۲ را اعلام کرد.

اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی اعلام کرد بروکسل دسترسی روسیه به فناوریها و بازارهای کلیدی را مسدود خواهد کرد.

شرکت کوکاکولا اچ بی سی اعلام کرد برنامه های اضطراری این شرکت که شامل تعطیلی کارخانه تولید نوشابه است، به اجرا درآمده است. شرکت دخانیات ژاپن هم یک کارخانه سیگار در کرمنچوک را تعطیل کرد.

شرکت قطعه سازی ژاپنی سومیتومو الکتریک اینداستریز که حدود شش هزار نفر را در اوکراین به خدمت گرفته است، فعالیت یکی از کارخانه هایش را از روز جمعه متوقف کرد. سخنگوی این شرکت به رویترز گفت: مشغول صحبت با مشتریان درباره جایگزین کردن قطعات از مناطق دیگر هستیم.

غول کشتیرانی جهانی مرسک ورود به بنادر اوکراین را تا پایان فوریه متوقف کرد و دفتر اصلی خود در اودسا واقع در منطقه دریای بالتیک را تعطیل کرد. شرکت باری دانمارکی دی اس وی هم اعلام کرد فعالیتهایش در اوکراین را متوقف می کند.

رگولاتور هواپیمایی اروپا هشدار ایمنی که در پی حمله نظامی روسیه صادر کرده بود را تشدید و به ایرلاینها توصیه کرد در زمان پرواز در بخشهایی از فضای هوایی روسی که توسط مراکز منطقه ای در مسکو و روستوف کنترل می شوند، احتیاط کنند.

ارزش سهام شرکت “یونی پر” آلمان که منافع قابل توجهی در روسیه داشته و یک میلیارد دلار سرمایه گذاری در پروژه خط لوله گازی معلق شده نورد استریم ۲ دارد، روز پنج شنبه ریزش کرد. شرکت فورتوم فنلاند که سهامدار بزرگ این شرکت است هم بی نصیب نماند. شرکت فورتوم اعلام کرد دو شرکت به اتفاق هم ۱۲ نیروگاه و ۷۰۰۰ نیروی کار در روسیه دارند اما به دلیل این که تولید انرژی تحریم نشده است، فعالیتهای آنها مستقیما آسیب نمی بیند.

شرکت وینترزهال دیا که یکی دیگر از حامیان مالی نورد استریم ۲ بود اعلام کرد این حقیقت که تعلیق پروژه مذکور به دلایل سیاسی بود به معنای آن است که اپراتورش می تواند درخواست خسارت کند.

ارزش سهام شرکت شیمیایی آلمانی باسف که به همراه گروه سرمایه گذاری “لتر وان” میخائیل فریدمن، میلیاردر روسی، مالکان وینترزهال و یکی دیگر از حامیان مالی نورد استریم ۲ است و شرکت انژی نزول کردند.

لویدز که بزرگترین بانک انگلیس است هشدار داد برای حملات سایبری از سوی روسیه به حالت آماده باش درآمده است و بعضی از شرکتهای انگلیسی اعلام کردند تامین مواد خام ممکن است آسیب ببیند.

شرکت های سازنده موتور جت رولز رویس و سافران روز پنج شنبه اعلام کردند تامین تیتانیوم را افزایش داده اند. استفاده از تیتانیوم که توسط روسیه تامین می شود، در سالهای اخیر با تلاش شرکتهای هواپیماسازی برای ساخت جتهای سبکتر، افزایش پیدا کرده است. شرکت سافران به دنبال متنوع کردن منابع تامین تیتانیوم است در حالی که رولز رویس اعلام کرده است که ۲۰ درصد از تیتانیوم مورد نیازش از روسیه تامین می شود.

بر اساس گزارش رویترز، شرکت های تراشه سازی بزرگ اعلام کردند انتظار دارند اختلال زنجیره تامین از این جنگ به دلیل ذخیره سازی و متنوع کردن منابع تامین، فعلا محدود باشد اما بعضی از منابع صنعتی می گویند این جنگ تاثیربلندمدت خواهد گذاشت. اوکراین بیش از ۹۰ درصد از نئون گرید نیمه رسانای آمریکا را تامین می کند که برای لیزرهای مورد استفاده در تراشه سازی حیاتی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + یک =

دکمه بازگشت به بالا